Rate this post
 • Stralend oud(er) worden: tips om huidveroudering tegen te gaan
  Rate this post

  Elke vrouw wil graag een gezonde en stralende huid behouden wanneer ze ouder wordt. Helaas is huidveroudering een onvermijdelijk proces dat ons allemaal treft. Naarmate we ouder worden, vermindert de aanmaak van collageen en elastine in de huid waardoor deze slapper wordt. Ook kan de huid steeds droger en gevoeliger worden. Gelukkig zijn er wel manieren om dit proces te vertragen en je huid in topconditie te houden. In dit artikel delen we verschillende tips om je huid goed te verzorgen en huidveroudering zo veel mogelijk tegen te gaan.

  Bescherm je huid tegen de zon
  De grootste oorzaak van vroegtijdige huidveroudering is langdurige blootstelling aan de zon. Het is dan ook essentieel om je huid goed te beschermen tegen de schadelijke straling. Gebruik daarom altijd een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 en vermijd de zon zoveel mogelijk in de middag, wanneer de zonkracht op zijn sterkst is.

  Profhilo behandeling
  Een profhilo behandeling is een niet-chirurgische behandeling die de huid op natuurlijke wijze verstevigt en hydrateert. De behandeling bestaat uit (een serie van) injecties van hyaluronzuur, een stof die van nature voorkomt in ons lichaam en zorgt voor een gezonde huid. Deze behandeling stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, waardoor de huid steviger en elastischer wordt. Het resultaat is een frisse, stralende huid met minder zichtbare fijne lijntjes en rimpels. De huid wordt strakker met een jongere uitstraling als resultaat.

  Behandeling met botox
  Botox is een bekende behandeling die gebruikt wordt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Door middel van kleine injecties wordt er een spierontspanner in de huid gebracht, waardoor de spieren zich minder makkelijk kunnen aanspannen. Dit heeft als effect dat je rimpels minder zichtbaar zijn en daarmee oogt je huid gladder en jonger. Botox is vooral effectief voor fronslijnen, kraaienpootjes en voorhoofdsrimpels. Maar er is nog een andere reden waarom je een botox behandeling zou kunnen ondergaan. Het kan namelijk ook helpen tegen klachten als migraine en spanning in het voorhoofd.

  Hydratatie is belangrijk
  Een goed gehydrateerde huid ziet er gezonder en jonger uit. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water en daarom is het zo belangrijk om je vochtgehalte altijd op peil te houden. Je kunt je huid hydrateren van binnenuit door voldoende water te drinken, het liefst zo’n 1,5 tot 2 liter per dag. Daarnaast kun je een vochtinbrengende crème gebruiken om je droge huid te hydrateren. Let altijd goed op de inhoud, want sommige crèmes bevatten ingrediënten die de huid juist droger maken. Kies voor een product dat past bij jouw huidtype.

  Eet gezond
  Een gezond dieet is altijd een goede keuze, maar kan zeker ook bijdragen aan een gezonde huid. Eet voldoende groente en fruit en vermijd suiker en bewerkte voedingsmiddelen. Ook omega-3 vetzuren, die je onder andere kunt vinden in vis en noten, hebben een positief effect op de huid.

  Voldoende slaap
  Goed voor je lichaam zorgen is voor iedereen belangrijk en goede slaap hoort daar ook bij. Tijdens het slapen herstelt de huid zichzelf en worden er nieuwe huidcellen aangemaakt. Je kunt je dus voorstellen hoe belangrijk goede slaap is voor een stralende huid. Wanneer je een slechte nacht hebt gehad, merk je dat vaak ook direct aan je huid, die voelt droger aan en is niet stralend maar dof. Heb je structureel een slaapprobleem, probeer de oorzaak daarvan dan ook aan te pakken. Want het is niet alleen goed voor je huid, maar ook voor je algehele gemoedstoestand.

  Exfoliëren
  Je kunt de huid regelmatig exfoliëren om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren. Dit kun je zelf doen door de huid zachtjes te masseren met een scrub of een speciaal apparaat. Daarnaast zijn er ook tal van behandelingen mogelijk bij een schoonheidsspecialist waarbij een peeling tot de mogelijkheden behoort.

  Huidveroudering is niet te vermijden, maar er zijn zeker manieren om het proces te vertragen en je huid in een goede conditie te houden en een frisse uitstraling te behouden. Het is belangrijk om te onthouden dat elke huid uniek is en dat er geen one-size-fits-all oplossing is voor huidveroudering. Onderzoek wat voor jou werkt en het is altijd aan te raden advies in te winnen bij een ervaren huidspecialist voordat je aan een behandeling begint of nieuwe producten gaat gebruiken. Met de juiste verzorging kun je je huid gezond, stralend en jeugdig houden, ongeacht je leeftijd. Zorg goed voor jezelf en je huid en geniet ook van het proces van stralend oud(er) worden!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply