Rate this post
 • Terug naar de werkplek
  Rate this post

  De coronacrisis heeft veel veranderd in de manier waarop we werkten in de afgelopen periode. Werken op afstand is meer en meer de norm geworden en heeft blijvend een plaats in ons werkende leven gekregen. Het thuiswerken is uiteindelijk ook een beetje normaal geworden.

  Het werken in een thuisomgeving heeft ons doen inzien dat het voordelen heeft. Het is daarom belangrijk om goed na te denken over de manier waarop we in de toekomst verder willen. De komende periode staat in het teken van verandering. Hoe houd je nu de verbinding tussen thuis en werk, en hoe ziet het werken eruit als je weer naar kantoor gaat? Kortom: hoe nu verder?

  Weet wat belangrijk voor je is
  Diana Maréchal, (loopbaan)coach en oprichtster van DM Back on Track: ‘Wij helpen je om een duidelijk inzicht te krijgen in wat nu een goede stap is in je carrière en leven. Dit doen we door middel van persoonlijke coachgesprekken waarin we de technieken van positieve psychologie toepassen. Het is van belang om, na een periode van angst en onveiligheid, nu te gaan streven naar geluk, want geluk heeft een grote invloed op je welzijn. Het streven naar of hebben van geluk heeft een positieve invloed op je gezondheid, sociale leven en zeker op je werk. Door een positieve stimulans te creëren, nemen je motivatie en veerkracht toe, je verzet meer werk en je kunt het werk veel gemakkelijker aan. Verder verklein je de kans op stress. Weer gaan nadenken over wat je wilt en wat je energie geeft op het werk: daar is nu weer beetje bij beetje ruimte voor. Gebruik deze periode om een goede focus te hebben op je toekomst, je beter in je vel te laten voelen en weer te gaan voor welzijn, motivatie en geluk.

  Executive coaching
  Niet alleen werknemers staan voor grote veranderingen; ook managers en leidinggevenden hebben door dat hun werk sterk is veranderd. Om daar goed mee om te gaan, is het belangrijk om vanuit verschillende perspectieven te leren handelen en de juiste doelen te kunnen stellen. Diana Maréchal heeft naast haar opleidingen tot stressconsultant, coach en executive coach ook de hbo-master organisatieverandering gevolgd. Ze is een professionele coach die samen met je kijkt wat jou helpt om weer met verfrissende ideeën en nieuwe invalshoeken verder te kunnen.

  Diana besluit: ‘Ik hoor nu veel van onze deelnemers praten over moeheid en een gebrek aan motivatie. De veranderingen in de afgelopen tijd hebben veel meer impact gehad dan we eerst dachten. Niet zozeer het werken op afstand heeft ons doen beseffen dat het ‘nieuwe werken’ echt kan; ook het gemis van verbondenheid is duidelijk geworden. De coronacrisis heeft ons doen beseffen dat het anders kan, maar ook anders móét. Het is belangrijk om daar nu stappen in te zetten en duidelijkheid te hebben over hoe jouw toekomst eruit gaat zien, zodat je weer vol energie kunt gaan werken.’

  Tip van Diana
  ‘Vraag je leidinggevende om een paar gesprekken, om weer zicht te krijgen op je toekomst. Je hebt waarschijnlijk een persoonlijk budget dat je hiervoor kunt inzetten. Heb je een UWV-uitkering, dan kun je recht hebben op een ‘Werkfit maken’-traject. Dit traject kan bij ons gedaan worden met goedkeuring van het UWV.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply