Rate this post
 • Tips voor het vinden van de perfecte zomerjas voor typisch Nederlands weer
  Rate this post

  In Nederland zijn we gewend aan het wisselvallige weer. Zeker gedurende de zomermaanden kan het weer erg wisselvallig zijn. Soms kan je de ene dag met gemak je korte broek aan, terwijl je de andere dag twijfelt of je niet weer je winterjas uit de kast moet trekken. Best lastig om hier je garderobe goed op aan te passen. Je komt al een heel eind door de perfecte Zomerjas heren of vrouwen aan je collectie toe te voegen. Met een goede zomerjas kun je immers alle weersomstandigheden trotseren. Een goede jas is misschien wel nóg belangrijker als je veel buiten te vinden bent. Bijvoorbeeld voor het uitlaten van de hond of omdat je veel op de fiets of wandelend doet. Maar hoe vind je de perfecte zomerjas bij wisselvallig weer? Waar let je op? In dit artikel geven we een aantal essentiële tips om je op weg te helpen.

  Verschil winter- en zomerjas
  Als je veel tijd buitenshuis doorbrengt, is het belangrijk dat je jas tegen alle weersomstandigheden bestand is. Hiermee bedoelen we echter geen combinatie tussen een winter- en zomerjas. Besef goed dat de verschillen hiertussen erg groot zijn. In de zomer heb je alsnog een andere jas nodig dan voor de winters. Dit komt voornamelijk omdat de temperaturen (ondanks het soms bar slechte weer) simpelweg hoger liggen. In de zomer wil je dan ook niet dat de jas de temperatuur vasthoudt en de warmte binnenlaat. Hierdoor raak je snel oververhit. De perfecte jas kan de temperatuur – afhankelijk van het seizoen – dus op de juiste manier reguleren en is bestand tegen zaken als regen, wind en hagel.

  Kies voor kwaliteit
  Probeer niet te besparen op de aanschaf van een nieuwe jas. Zeker niet als je deze echt veelvuldig gebruikt. Een jas gemaakt van hoogwaardige materialen, zoals te zien is bij Schulte Herenmode en andere kwaliteitswinkels, is veel beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Bovendien zie je bij kwaliteitskleding dat er vaak beter is nagedacht over het ontwerp en hoe men ervoor kan zorgen dat deze perfect aansluit op het wisselvallige weer in Nederland. Denk bijvoorbeeld aan een coating waardoor regen afgestoten wordt, maar ook aan een capuchon om zelfs de ergste buien te trotseren.

  Een jas die kan ademen
  Sommige zomerjassen voelen al snel plakkerig aan op een benauwde dag. Je kent het wel: van die dagen waarop de regen soms met bakken uit de lucht komt vallen en het ondertussen wel erg warm is. Het is dan lastig om de juiste kleding te vinden. Een jas is eigenlijk wel noodzakelijk om het weer te trotseren, maar je wilt ook niet klam van het zweet je wandeling vervolgen. Een jas die kan ademen is dan essentieel. Zo’n jas heeft niet alleen een hoog draagcomfort, maar stoot ook zaken als regen en zweet snel af. Let er wel op dat de jas enkel vocht van binnen naar buiten afdrijft. Als dit andersom ook het geval is, betekent dit op regenachtige dagen dat je een volledig nat pak krijgt. Dit is iets wat je uiteraard wél moet proberen te voorkomen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply