Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Van overleven naar leven dankzij Reiki
  Rate this post

  Ik ben Ingrid van Alst (41 jaar). Op mijn 14de kreeg ik een ernstig verkeersongeluk. Na het lichamelijke herstel bleef ik chronisch moe. Het leven was voor mij een grauwe grijze wereld waarin ik alleen maar kon overleven. En de dokter, die wist ook niet wat die met mij aan moest. ‘Leer er maar mee leven’. Na 9 jaar maakte ik kennis met iets wat hielp: Reiki. Dat maakte dat ik niet meer zo moe en lusteloos was. Ik merkte dat Reiki hielp bij andere kwalen zoals stress, pijn of bijwerkingen van medicatie. Het zorgt ook voor een ontspannen weldadig gevoel.

  Reiki is een manier van genezing die werkt met aanraking. Handen worden zacht op het geklede lichaam neergelegd, waardoor natuurlijke energie gaat stromen. Die energie zorgt voor heling, verlichting en pijnvermindering. De methode is ontdekt in Japan door dr. Mikao Usui. Hij vond na een lange zoektocht en meditatie naar ­genezing iets. Hij voelde dat, door handoplegging, een onuitputtelijke bron van energie begon te stromen. ‘Rei’ betekent in het Japans ‘universeel’ en ‘Ki’ ‘levens­energie’. Mikao ontwikkelde ook een eenvoudige manier waarop anderen dit kunnen ervaren en leren. Inmiddels zijn er in de wereld heel veel mensen die Reiki beoefenen. Velen komen regelmatig bij elkaar om Reiki uit te wisselen.

  Zelfbehandeling
  Reiki werkt niet alleen om anderen te behandelen; het werkt vooral voor jezelf. Het is fijn om mezelf Reiki te geven, want dan verdwijnt de moeheid. In mijn leven is de zelfbehandeling steeds weer een fijne verdieping en een moment van vrede. Na veel training en studie mag ik mij een Reikimaster ­noemen. Ik geef nu behandelingen aan anderen. Een behandeling duurt een uur. Ik leg zacht mijn handen neer op de ander, die ontspannen op een behandeltafel ligt. Daarnaast geef ik cursussen. Dan vertel ik over de ­geschiedenis van Reiki, en worden de zelfbehandeling en de behandeling van anderen beoefend.

  Niet zweverig
  Mensen zeggen wel eens dat ze Reiki zweverig vinden. Dat dacht ik eerst ook over alle alternatieve geneeswijzen. Ik heb mijn mening veranderd, omdat ik de effecten merk. Ik voel de energie direct door mijn handen stromen en de moeheid wegtrekken. Anderen merken ook dat er iets ­gebeurt. Reiki komt nooit in plaats van medische ­behandeling, maar is wel een zinvolle en welkome aanvulling.

  Reiki is mijn passie geworden, en ik beschouw het als een mooi geschenk, dat ik graag aan anderen wil doorgeven.
  Heb je belangstelling voor mijn werk? Kijk dan op mijn ­website. Ik woon en werk in het dorpje Harmelen, ten westen van Utrecht. Je bent van harte welkom om eens te komen kennismaken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply