Rate this post
 • Van welke materialen wordt trouwkleding gemaakt?
  Rate this post

  Ben jij op zoek naar dé perfecte trouwjurk voor jullie mooiste dag, dan kan het absoluut geen kwaad om je te verdiepen in de materiaalkeuze van je trouwjurk. Want ja, het maakt verschil uit of je tijdens de zomer trouwt of tijdens de koudere winter. En dan zijn er natuurlijk de kosten; want kies je voor een synthetische jurk of voor zijde, om maar eens iets te noemen? Je merkt het verschil in je portemonnee! Daarom kijken we in dit artikel naar de meest gangbare materialen waar trouwjurken van gemaakt worden. Wat kies je en wat niet?

  Uit welke materialen bestaan trouwjurken?
  Trouwjurken kunnen van diverse materialen gemaakt zijn, zowel in de basis als decoratief.

  Tule
  Onder ‘decoratief’ kun je tule en kant scharen. Tule, je weet wel: het fijnmazige materiaal dat voor volume zorgt en waarvan menig bruidssluier is gemaakt, is meestal decoratief van aard en zorgt voor volume aan de binnenzijde van de onderkant van een trouwjurk.

  Kant
  Kant wordt tegenwoordig vaak rekbaar gefabriceerd van kunststof, maar let wel: je kunt ook voor katoen kiezen. Kant werd traditioneel met de hand gemaakt, iets wat nog steeds verkrijgbaar is en waar natuurlijk wel een prijskaartje aan hangt. Populair zijn de kanten details, mouwen en lijfjes; een romantische keuze.

  Organza
  Organza en trouwjurken gaan hand in hand. Niet zo verwonderlijk, want organza leent zich als half doorschijnende stof perfect voor een trouwjurk! Organza kent een fijnere weving dan tule en is plat geweven. Werd voorheen organza van zijde gemaakt, tegenwoordig bestaat het voornamelijk uit nylon of polyester, wat dus warmer aanvoelt en goedkoper is. Organza wordt vaak gebruikt voor sierlijke details op een trouwjurk.

  Satijn
  Satijn, zoals wij dat kennen, wordt meestal van een synthetische stof gemaakt. Satijn ontstaat door de zeer dichte weving. Het is dus geen stof maar een manier van weven. Hierdoor ontstaat de mooie hoogglans. In tegenstelling tot zijde houden synthetische satijnen trouwjurken de lichaamswarmte wel langer vast en kun je deze trouwjurken prima tijdens koudere periodes dragen.

  Zijde
  Zoals je misschien wel weet is zijde een kostbare stof, afkomstig van de zijderups. Zijde is luchtdoorlatend, koel en licht van gewicht, kent een mooie glans, valt soepel en is… prijzig. Zijde kent verschillende wevingen, namelijk chiffon, organza en zijdesatijn. Zijde is een heerlijke stof voor zomerse bruiloften!

  Mikado trouwjurk
  Mikado is een populaire ‘stof’ dankzij de geweldige kwaliteit. Zoals al even eerder aangehaald kan zijde op een satijnwijze geweven worden. Doe je dit, dan krijg je de stof mikado. Mikado is dus satijnzijde. Het is een zeer geliefde natuurlijke stof waarin zelfs koningin Máxima is getrouwd! Mikado is een zware zijde stof met een mooie glans, voelt warmer aan dan gewoon zijde en wordt gebruikt voor jurken die goed in model moeten blijven. Koop je een mikado trouwjurk, dan koop je echt een topkwaliteit, geschikt voor zomer en winter.

  Koop je een trouwjurk in een van de hierboven genoemde stoffen, dan weet je nu tenminste waar je voor kiest! We wensen je een fantastische, stralende dag toe!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply