Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Verloskundige zorg nu voor een mooie herinnering later

  Een kindje krijgen is een heel bijzondere gebeurtenis. Bovendien is het een moment waar je bij elke verjaardag even aan terugdenkt. Dan is het belangrijk dat het een mooie herinnering is!

  Daar willen de verloskundigen van De Eerste Stap aan bijdragen. Het team bestaat uit vijf enthousiaste verlos­kundigen en één praktijkassistente, die met passie en hart voor hun vak zorgdragen voor de zwangeren in Almere. Er is een goede sfeer in het team en het contact met de zwangere is laagdrempelig en persoonlijk.

  Echografie
  Als enige verloskundigenprakijk in Almere maken de verloskundigen ook de echo’s. Voor alle medische echo’s, maar ook alle pretecho’s zoals de geslachtsecho en de 3D/4D-echo kun je hier terecht. Dit maakt de zorg helemaal compleet en geeft juist die extra persoonlijke touch in deze bijzondere periode voor de aanstaande ouders.

  Passend zorgplan
  Na de aanmelding krijgt de zwangere een uitgebreide intake met een echo, een intakegesprek met één van de verloskundigen van De Eerste Stap en een kort consult bij de gynaecoloog. Zo wordt er door de verloskundige en de gynaecoloog samen met de zwangere en haar partner een passend zorgplan besproken voor de zwangerschap en bevalling. Vervolgafspraken en de echo’s die later in de zwangerschap gemaakt worden, kunnen op de verloskundigenpraktijk worden gedaan door de eigen verloskundige.

  Voorlichtingsavonden
  De verloskundigen geven in de praktijk voorlichtingsavonden over de bevalling. Er wordt hierbij veel informatie gegeven over bevallen, verschillende houdingen tijdens de bevalling, de rol van de partner, pijnstilling en borstvoeding. Tijdens de reguliere controles wordt er uitgebreid stil­gestaan bij de wensen van de zwangere en haar partner en wordt het bevalplan besproken.

  Naast de uitgebreide zwangerschapscontroles en echo’s doen de verloskundigen ook thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen en begeleiden zij het kraambed. Daarnaast kun je bij De Eerste Stap terecht voor anti­conceptie. Alle vormen van anticonceptie kunnen worden uitgeschreven op recept en alle soorten spiraaltjes kunnen worden geplaatst. Ook vrouwen die (nog) niet eerder zwanger zijn geweest, kunnen hiervoor bij De Eerste Stap terecht. Zwangeren die vanwege een medische indicatie onder controle zijn van een gynaecoloog, kunnen zich bij De Eerste Stap aanmelden voor kraambedbegeleiding.

  het team van De Eerste Stap (vlnr):
  Angela, Manon, Marieke, Vera en Dagmar

  Samenwerking

  De Eerste Stap is een samenwerkingspartner van Preall, waarbij er wordt samengewerkt met verschillende zorgverleners in de geboortezorg, zoals kraamzorg, gynaecologen, kinderartsen en jeugdzorg. Er is regelmatig overleg met elkaar om zo de kwaliteit van de geboortezorg in Almere te verhogen.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply