4/4 - (1 stemmen)
 • Verzorg je huid in de zomer
  4/4 - (1 stemmen)

  Het ziet ernaar uit dat de zomer nog een lange nasleep gaat krijgen, met heel veel zonnige dagen. Misschien stap je nog wel in het vliegtuig of op de trein naar een zonnige bestemming. De zon is heerlijk voor je huid; de warmte dringt diep door en dat geeft een fijn gevoel. Wist je dat de zon ook heel belangrijk werk doet samen met je huid? In de huid wordt dankzij het zonlicht vitamine D aangemaakt. Een voorraadje die ons straks weer door de winter gaat helpen. Daarnaast krijg je zo een mooie gekleurde gloed in je huid van de zon. In de zomer is het verstandig extra lief voor je huid te zijn, want de zon kan ook schade geven en je wilt toch lang genieten van je huid.

  Smeren tegen verbranding

  Van UV-straling is bekend dat de huid ervan verouderd en kan verbranden. Dat wil je natuurlijk niet. Daarom gebruik je bij voorkeur een huidverzorging met een beschermende factor. Ga je echt de zon in, dan is een antizonnebrandmiddel zeker aan te raden. Dit gaat de schadelijke effecten van de zon op de huid zoveel mogelijk tegen. Moet je echt voor iedere moment in de zon je huid insmeren? Je kan best even zonder bescherming naar buiten als je de hond uitlaat bijvoorbeeld. Maar let wel als de zon op zijn krachtigst is, kun je in die tien minuten ook al verbranden. Kijk dus goed naar de zonkracht en pas daar je bescherming op aan. Meestal is de zon in de zomer op zijn sterkst tussen 11 uur in de ochtend en 3 uur in de middag.

  Transpireren & make-up

  Wist je dat transpireren een functie heeft? Fijn voelt dat klamme gevoel op je huid niet, maar transpiratievocht zorgt ervoor dat de huid afkoelt als je het warm hebt. Dat is de reden waarom je transpireert tijdens en na het sporten, maar ook wanneer het heel warm is. Transpireer je veel, dan is opmaken niet altijd even handig. Laat die foundation en poeders dan even zitten. Gebruik een primer om je oogschaduw op zijn plek te houden en kies de beste waterproof mascara om uitlopen te voorkomen. Overigens is het ook veel fijner zwemmen met waterproof mascara. Er zijn verschillende waterproof mascara’s, de ene blijft beter zitten dan de ander. Welke het beste bij jou, de zomer en je zomerse activiteiten past, is dus heel persoonlijk.

  Make-up verwijderen

  Wist je dat het beter is om je make-up (vooral foundation en dergelijke) te verwijderen als je een zonnebad gaat nemen? Het kan er namelijk voor zorgen dat je huid niet, nauwelijks of vlekkerig verkleurt. Waterproof mascara kan uiteraard wel. Gebruik je waterproof make-up koop dan ook speciale producten om waterproof make-up te verwijderen, omdat deze de make-up makkelijker verwijderen en je zo je huid kan reinigen. Ga niet boenen met normale reinigingsproducten; dat is niet goed voor je huid. Verwijder de make-up voor het zonnen en breng daarna een antizonnebrandcrème aan. Draag je waterproofmascara? Neem dan ook een oogmake-upremover speciaal voor waterproof make-up. Drenk een watje in de remover en leg deze tegen de wimpers aan. Hierdoor lost de mascara al voor een deel op en verwijder je het zonder boenen.

  Na het zonnen

  Na een dagje strand of zwembad vol zonneschijn is het belangrijk dat je je huid goed verzorgd. Spoel je huid af door een lauwe douche te nemen. Licht scrubben of een scrubwashand gebruiken, helpt om dode huidcellen te verwijderen. Dep de huid droog en smeer je in met een after sun lotion. Deze lotions bevatten speciale stoffen die de huid na het zonnebad helpen herstellen. Sommige lotions bevatten zelfs een verkoelend ingrediënt die de brand uit je huid haalt. Dit is fijn, zelfs als je niet verbrand bent. Bovendien helpt zo een lotion dat sexy door de zon gekuste kleurtje in je huid te bewaren.

  Make-up na de zon

  Breng na het zonnen niet meteen een laag make-up aan op je gezicht. Laat je huid even tot rust komen. Je kan voor de avond natuurlijk wel weer je ogen opmaken met mascara en glanzende oogschaduw. Kies dan ook voor een waterproof variant, zodat transpiratievocht geen kans heeft om je mascara te laten uitlopen. Een highlighter met een goudkleurig glittertje erin geeft je gezicht een stralende look. Helemaal sexy: breng ook een beetje van deze highlighter aan op je sleutelbenen en schouders. Verwijder je deze voor het zonnen wel weer, zodat je huid op en top van de zon kan genieten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply