Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Vind jouw spark weer terug!
  Rate this post

  Veel van ons leven, ervaren en leren grotendeels op de automatische piloot. Het gaat vanzelf, totdat je op een dag vastloopt. Je kunt de hoge druk op je werk niet meer aan, het botert niet lekker met je collega’s en kunt geen balans vinden tussen werk en gezin.

  Wanneer je tegen lastige of persoonlijke vraagstukken aanloopt, kunnen die belemmerend werken in je functioneren. Je kunt misschien niet altijd je vinger erop leggen wat de oorzaak is, maar komt in je werk gewoon niet helemaal tot je recht. Ook in teamverband kan het stroef lopen. Er zijn spanningen, conflicten of een gebrek aan vertrouwen. Welke situatie ook op jou van toepassing is, feit blijft dat je er zelf niet goed uitkomt.

  De weg naar binnen
  Als je je hierin herkent, dan is het heel begrijpelijk dat je ondersteuning zoekt. Door te kiezen voor hulp en begeleiding, neem je de verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en geluk. En dat is wat je verdient. Chantal Kortenhorst is psychodynamisch therapeut en helpt mensen graag de weg naar binnen te vinden. Dit doet zij onder andere door systemisch werk, een methode die verstoorde verhoudingen binnen familie- of organisatiesystemen zichtbaar maakt.

  Hoe werkt dat?
  Ons hele leven zijn we lid van groepen. Wie wij nu zijn, heeft alles te maken met het verleden. Iedereen heeft zijn eigen plek in het systeem en soms ontstaan hier problemen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een te groot verantwoordelijkheidsgevoel, niet kiezen voor wat jij écht wilt, pleasen of alleen voor anderen zorgen en niet voor jezelf. De gevolgen hiervan uiten zich vaak later als mentale, emotionele of fysieke problemen. Wanneer je jezelf op een diep niveau leert kennen en accepteren, kan dat tot veel inzicht en verandering leiden.

  Energie stroomt weer
  Zie je eenmaal duidelijk waar de verstoringen voor jou zitten, dan kun je naar verandering toewerken. Je ontdekt dat de dingen waarvan je dacht dat ze problemen waren, niet het daadwerkelijke probleem zijn. Ze zijn de reacties van het systeem op een bepaalde dynamiek. Deze kennis maakt dat je anders gaat kijken en daar past ander gedrag bij. Je energie gaat weer stromen, je voelt je meer verbonden met jezelf en je kunt op een positievere manier functioneren in de relatie, het gezin, de familie, een organisatie of in een andere groep.

  Over Chantal
  Chantal Kortenhorst is professioneel geschoolde en erkende psychodynamisch therapeut en eigenaar van SPARK, praktijk voor individuele therapie, gezinstherapie en familieopstellingen. Ze vertelt: ‘Net als iedereen ben ik ook wel eens vastgelopen in mijn leven. Mijn zoektocht naar manieren om mezelf ‘beter’ te maken, resulteerde uiteindelijk in een 4-jarige opleiding tot therapeut. Daar ontdekte ik een zelfhelend vermogen dat zo krachtig werkte, dat ik het graag wilde delen met anderen. De opleiding was een opstap naar een tweede carrière, waarin ik anderen heel graag kennis laat maken met manieren om weer ‘heel’ te worden. Want als je binnenwereld weer synchroon is met je buitenwereld, dan is dat te zien en te voelen. Merkbaar voor jezelf en voor je omgeving: dan heb je die ‘spark’, en die gun ik iedereen.’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply