Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voeding en massage tegen stress
  Rate this post

  Bij spanningen en stressvolle situaties neemt de hoeveelheid van de stresshormonen cortisol en adrenaline in je lichaam toe. Deze stresshormonen zorgen er in de meeste gevallen ook voor dat je meer trek krijgt in vooral zoete, koolhydraatrijke snacks. Je voelt je daardoor uiteindelijk niet beter en er wordt ongezond buikvet gevormd! Probeer daarom je cortisol te verlagen door stress en spanningen te vermijden en de juiste voedingsmiddelen te eten.

  Welke voedingsmiddelen helpen hierbij?
  – omega-3 vetzuren, zoals zalm en walnoten
  – vitamine C, zoals sinaasappelen en groene bladgroenten
  – magnesium, zoals bananen en volkoren­producten
  – gebruik minder cafeïne
  Ook is het belangrijk om je bloedsuikerspiegel zo gelijkmatig mogelijk te houden. Gebruik zoveel mogelijk voeding met een lage ­glycemische index, zoals vlees, vis, eieren, magere zuivel, groenten en fruit.
  Daarnaast kun je regelmatig een ontspannende massage boeken om onder andere te voorkomen dat je ziek wordt, want voorkomen is beter dan genezen! De Ayurvedische massage heeft een reinigend effect, ontspant, voedt en balanceert fysiek en geestelijk. Het zelfgenezend vermogen van lichaam en geest wordt gestimuleerd. Deze massage heeft enkele verschillen met de westerse massagetech­nieken. Een opvallend verschil is het werken naar de uiteinden toe bij de benen en de armen. Dit brengt de energie vanuit het midden naar handen en voeten, en heeft bovendien een stimulerend effect op de lymfestroom en de aderlijke bloedsomloop. Naast de Ayurvedische massage zijn er ook warmwaterkussen- en Breussmassages mogelijk.
  Meer informatie over voeding en massages vind je op onze sites, maar bellen is sneller.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply