Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Voel je weer compleet
  Rate this post

  Veel vrouwen die een borstamputatie hebben o­ndergaan, kiezen voor een borstreconstructie. Het silhouet is dan weliswaar weer intact, maar veel vrouwen zien het ontbreken van de tepel als een groot ­gemis. Met behulp van medische pigmentatie is het mogelijk om een heel natuurlijk resultaat te creëren, waarbij de tepel niet van echt te onderscheiden is. Het lijkt net alsof je echt een tepel óp de huid hebt!

  Na een lange periode van behandelen is het mogelijk om tot het besluit te komen om de borst(en) te laten reconstrueren. De tepel kan daarbij op verschillende manieren worden gemaakt, maar dan ontbreekt nog wel de kleur en de tepelhof (areola). Een aantal plastisch chirurgen biedt de mogelijkheid om de dermatografie (medische pigmentatie) te laten zetten in het ziekenhuis. De artsen zijn echter vaak niet geschoold in de nieuwste behandeltechnieken. Het is simpelweg hun vakgebied niet. Door te spelen met licht en schaduw, kan Ypie als areola-specialist een zeer realistisch 3D-effect creëren. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende naaldjes en pigmenten voor een genuanceerd resultaat. Zelfs de zogenaamde ‘melkkliertjes’ (kliertjes van Montgomery) worden hierbij nagebootst.

  Intakegesprek
  Je kunt altijd zelf de keuze maken door wie je de ­pigmentatie laat zetten. Informeer daarom goed naar de technieken en resultaten die worden aangeboden. Je bent van harte welkom in de praktijk van Ypie voor een persoonlijk intakegesprek en om haar werk op foto te bekijken.

  Kwaliteitskeurmerk
  KYK is aangesloten bij de NSGP en is GGD-gekeurd. ­Wanneer je de pigmentatie niet vergoed krijgt en/of een laag inkomen hebt, kijkt Ypie samen met jou naar een ­passende oplossing.

  Je kunt bij KYK ook terecht voor cosmetische permanente make-up.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply