Rate this post
 • Volop evenemententijd: hoe organiseer je zelf een evenement?
  Rate this post

  Het is weer volop evenemententijd. Hoe leuk is het dat dit allemaal weer kan en mag? De feesten vliegen om de oren. Pinkpop, Lowlands, en Defqon zitten er al op. Maar er zijn nog genoeg evenementen te bezoeken de komende tijd. Denk aan Appelpop, de bloemencorso’s en de Dutch Design Week. Ben jij een echte feestganger of organiseer je het liefste zelf een evenement? Voor het laatste hebben we een aantal tips voor je opgesomd.

  Bedenk het thema

  Eigenlijk alles rondom je evenement wordt ingericht op basis van je thema. De locatie, de sfeer, het eten, de dresscodes. Allemaal afhankelijk van het thema waarin jij je evenement organiseert. Je hoeft maar te googelen en je vindt al lijsten met 100 thema-ideeën. Van Bollywood en disney tot casino en ‘a day at the farm’. Scroll er eens doorheen en je komt vast iets tegen dat bij je past.

  Bepaal de perfecte locatie

  Locatiemogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt kiezen voor een zaal in de kroeg, een heel landgoed of een partyboot. Je kunt natuurlijk ook zelf je evenementenlocatie maken. Je zit dan namelijk niet vast aan de keuzes van de uitbater qua catering of decoratie. Dan heb je jouw evenement écht helemaal in eigen hand. Als je daarvoor kiest, is een afgelegen terrein of stuk grond perfect. Daar komt wel het een en ander bij kijken.

  Kies voor een veilige ondergrond

  Tijdens het opbouwen van het evenement kom je veel dingen tegen. Je begint echter altijd met de ondergrond. Wil je jouw gasten in het modderige gras laten staan of op kille, ongezellige bestrating? Waarschijnlijk niet. Bij tentfeesten zie je daarom dat er meestal gebruik wordt gemaakt van houten draglineschotten. Tip: kies voor een meer veilige en duurzame oplossing, zoals composiet rijplaten.

  Het is fijn als je een volkomen vlakke vloer hebt, zodat er fatsoenlijk op de vloer gelopen en gedanst kan worden. Composiet rijplaten van Ferex hebben een flexibel vermogen, en zijn aan elkaar te verbinden met een liplaskoppeling. Zo blijft de vloer gesloten en zijn er geen scherpe randen waar je gasten over kunnen struikelen. Het antislipprofiel helpt daar ook bij. Bijkomend voordeel is dat de rijplaten de belasting optimaal spreiden, waardoor het gras beschermd blijft.

  Ga voor lekker eten

  Ook het eten is afhankelijk van het thema. Maar een cateraar is niet zomaar gekozen. Er is enorm veel kwaliteitsverschil in deze branche te vinden. En zoals je weet: liefde gaat door de maag. Eten is dus écht wel belangrijk om je evenement te laten slagen. Onze tip: ga langs bij verschillende cateraars en vraag of je mag voorproeven. Als je vervolgens de opdracht plaatst, worden de kosten meestal in mindering gebracht van het proeven.

  Onze allerlaatste en meest belangrijke tip: kies voornamelijk het thema, de locatie en cateraar die jij leuk vindt. Je kunt toch niet aan ieders wensen voldoen, dus dan beter aan die van jezelf!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply