Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • ‘Ik was er niet op voorbereid’
  Rate this post

  Het hebben van borstkanker is op allerlei manieren vreselijk. Daar kwam ik al snel achter na de operatie en de behandelingen met chemotherapie. Ik ben een borst kwijtgeraakt en ook verloor ik mijn haar door de chemo. Dat kon ik gelukkig verbergen door een haarwerk, maar wat ik niet kon verbergen, was mijn opgezwollen arm door lymfoedeem…

  Verschrikkelijk vond ik het, al dat vocht in mijn arm. Het zag er niet mooi uit en mijn arm deed pijn als ik die bewoog. Van het ziekenhuis kreeg ik het advies om me aan te melden voor oedeemtherapie, en heb een afspraak gemaakt bij Huid- en oedeemtherapie Salland. Daar zijn ze gespecialiseerd in dit soort vochtophopingen. Bij mij ­hebben ze het vocht aangepakt door mijn arm te masseren en in te zwachtelen.
  We zijn nu een tijdje verder en het vocht is duidelijk ­verminderd en mijn arm is dunner geworden.

  – Angelique uit Zwolle

  Er is wat aan te doen
  Bij lymfoedeem wordt het vocht niet goed afgevoerd en ontstaat er een ongewenste ophoping van vocht, ofwel oedeem. Lymfoedeem kan zeer hinderlijk zijn en gaat niet vanzelf weer weg. Gelukkig is er wel wat aan te doen. Huid- en oedeemtherapie Salland is gespecialiseerd in de behandeling van lymfoedeem, veneus oedeem en ­lipoedeem / lipolymfoedeem.

  Lymfoedeem kan aangeboren zijn, maar ook ontstaan  na een operatie, chemotherapie en/of bestraling zoals bij borstkanker, huidkanker of prostaatkanker. De lymfe­klieren en lymfevaten raken beschadigd of worden ­verwijderd, waardoor de afvoer van lymfevocht stagneert.

  Over ons
  Heb je een huidprobleem, zoals acne, vochtop­hoping of overbeharing? Wij adviseren je graag over de behandelmogelijkheden. Voor persoonlijk advies en behandelingen op maat kun je terecht bij onze praktijken in Zwolle, Ommen en Raalte. Wij werken veel samen met andere zorgverleners, zoals fysio­therapeuten, in een multidisciplinaire setting om de zorg rondom jou optimaal te maken.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply