Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Wat is medische pigmentatie?
    Rate this post

    Medische pigmentatie-technieken maken het ­mogelijk om afwijkingen te camoufleren en visuele verbeteringen te bereiken. Zo kunnen littekens minder opvallend worden gemaakt, kunnen haartjes worden gesimuleerd en kunnen zelfs tepels worden gereconstrueerd na bijvoorbeeld een borstoperatie. Over dit laatste geven we in dit artikel meer aandacht.

    Veel vrouwen die een borstamputatie hebben ondergaan, kiezen doorgaans voor een borstreconstructie. Hierdoor is het silhouet wel is waar weer intact, maar blijkt het ontbreken van de tepel toch als gemis ervaren te worden. Een tepelreconstructie door middel van medische pigmentatie blijkt hiervoor een uitkomst te bieden. Het resultaat is namelijk bijna niet van echt te onderscheiden en het lijkt net alsof er een echte tepel op de huid zit.

    Voor het creëren van zo’n natuurlijk uitziende tepel wordt er gewerkt met de nieuwste 3D-technieken, waarbij met licht en schaduw wordt gespeeld. Hierdoor kan er niet alleen gezorgd worden voor een areola, het ronde of ovale pigmentkleurige stuk huid rond de tepel (dat ook wel ‘tepelhof’ wordt genoemd), maar ook de Montgomery-kliertjes, de bultjes rondom de tepelhof, kunnen nauwkeurig worden ingetekend. Met verschillende naalden en pigment kleuren die in de lederhuid worden aangebracht, wordt er een zeer realistisch 3D-effect verkregen.
    De specialist gebruikt verschillende naalden en pigmenten voor een mooi, genuanceerd resultaat. Het pigment wordt in de lederhuid aangebracht, waardoor de kleur het best tot zijn recht komt.

    Haarverlies door mogelijke chemokuur
    Naast een borstamputatie kan de cliënt ook een chemokuur hebben ondergaan. Een van de gevolgen van deze behandeling is haarverlies; niet alleen je hoofdhaar, maar ook je wenkbrauwen en wimpers. Pigmentatie van je wenkbrauwen kan dan een oplossing zijn. Je kunt er al mee beginnen voordat je start met de chemotherapie. Er worden dan hairstrokes (3D-haartjes) tussen de bestaande haartjes gepigmenteerd. Voor de wimperhaartjes kan er een poederige fijne eyeliner gepigmenteerd worden. ­Wanneer op een gegeven moment je echte haren uitvallen, hou je door de pigmentatie nog steeds een mooie ­uitdrukking. Dat scheelt echt!

    Werkwijze
    De behandeling start met een intake. Daarin wordt alle tijd genomen om de mogelijkheden en wensen te ­bespreken; de juiste kleur, grootte en vorm worden uitgebreid doorgenomen. Na de intake bestaat de behandeling uit drie sessies, met voor een tepelreconstructie elk 6 tot 8 weken daartussen en voor een wenkbrauwpigmentatie elk 4 tot 6 weken daartussen. De behandeling is niet pijnlijk en duurt gemiddeld een uur. Vaak wordt deze behandeling vergoed door de zorgverzekeraar. Het resultaat van de behandeling moet om de 1,5 tot 2,5 jaar eenmalig worden bijgewerkt.

    Overige doeleinden
    Medische pigmentatie kan ook ingezet worden bij onder meer brandwonden, huidversoepeling, alopecia, schisis, ­littekens, vitiligo en het ontbreken van teennagels. Voor meer informatie over deze behandelingen kun je terecht bij DFine Clinic.

    Kwaliteitskeurmerk
    De specialist beschikt over een GGD-vergunning en is aangesloten bij de NSGP, de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanente make-upspecialisten, wat functioneert als een kwaliteitskeurmerk. De specialisten die bij de NSGP zijn geregistreerd, zijn gediplomeerde specialisten die werken volgens opgestelde hoge kwaliteitsrichtlijnen.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply