Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Wat moet ik weten over huidveroudering?
    Rate this post

    Scrollend door je Instagram zie je niks anders dan gladgetrokken, effen huidjes. Wat doen die vrouwen dat jij niet doet? Een huidverzorgingsroutine die uren in beslag neemt? Een magisch smeerseltje dat jij ook moet hebben? Goede genen? Of is het wat anders?

    Naarmate we ouder worden verliezen we volume in onze huid en dan met name in ons gezicht. Lachrimpeltjes, vouwen rond je mond… Je merkt dat je huid verandert en rimpels en lijntjes zijn sneller zichtbaar.

    Het is goed om te beseffen dat huidveroudering normaal is. Op sociale media worden alom filters gebruikt om die oneffenheden te bedekken, maar echt iedereen heeft ze. Wanneer je merkt dat je huid ouder wordt, bestaat de kans dat je hier wat aan wilt doen. Om dit goed aan te pakken is het goed om te weten wát je precies moet aanpakken.

    Oorsprong
    Huidveroudering kan verschillende oorzaken hebben, of een combinatie daarvan. Zonneschade, roken, stress en slaaptekort zijn hierbij de grootste boosdoeners. Ben je nog jong, dan is het goed om je hier bewust van te zijn en je huidverzorgingsroutine hierop aan te passen. Ook is het belangrijk om te weten dat, wanneer je huid verandert, je hierop moet anticiperen. Niets wordt sneller oud dan een slecht verzorgde huid.

    Natuurlijk mooi
    Laten we eerlijk zijn: soms kan Moeder Natuur wel een handje toegestoken krijgen. Wanneer je ziet dat je huid begint te hangen of dat je plooien krijgt die je liever kwijt dan rijk bent, kan het zijn dat je hier wat mee wilt doen. Het belangrijkste is dat je lekker in je vel zit, en als je hier wat hulp bij nodig hebt, is dat absoluut niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Ouder worden we tenslotte allemaal. Huidverjonging kan op ontzettend veel manieren. Dit kan met botox of een filler, maar dit hoeft lang niet altijd. Als je benieuwd bent hoe je je huid kunt verbeteren, is het slim om je te laten informeren bij een specialist. Deze kan naar jouw huid kijken en bespreekt met jou wat er mogelijk is.

    De ervaring van…
    Wouter (46): ‘Oké, ik heb wel een beetje een voorsprong. Mannen hebben meer collageen, zo werd me verteld, dus pas in recente jaren begon ik echt last te krijgen van rimpels en oneffenheden. Aan zonnebrand dacht ik enkel als het echt warm was buiten en ik heb een groot gedeelte van mijn studentenjaren gerookt. Een huidverzorgingsroutine had ik niet tot ik mijn vriendin leerde kennen, tien jaar geleden. Dat mijn huid zo lang nog goed bleef is echt een wonder. De afgelopen jaren begon ik echter te zien dat mijn huid snel aan het aftakelen was. Wat vroeger rimpels waren die ik alleen kreeg als ik fronste, werden nu groeven. Fijne lachrimpeltjes werden kraaienpootjes. Daar stoorde ik me aan en ik wist dat ik er wat mee wilde.
    Ik had geen idee wat mijn opties waren. Je hoort het tenslotte niet vaak, dat mannen wat aan hun huid laten doen en ik wilde absoluut niet dat het er heel onnatuurlijk uit zou zien. Ik wilde mijn huid, maar dan wat beter. Zodoende heb ik een chemische peeling laten doen. In mijn vakantie, zodat ik niet met vellen op mijn werk liep, haha. Mijn huid was zachter en de groeven in mijn huid zijn duidelijk minder zichtbaar. Nu ga ik een keer in de zoveel tijd langs voor een peeling, keer op keer met goede resultaten.’

    Over cosmetisch artsen Kamran Firdausi en Viçdan Köse
    Dokter Firdausi en dokter Köse hebben allebei hun artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde Kamran een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft hij zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde.
    Viçdan is eerst diverse jaren werkzaam geweest als arts voordat zij zich in de cosmetische geneeskunde ging specialiseren. Net als Kamran werkt zij volgens het Firdause Full Face Concept, maar daarnaast heeft ze extra scholing gevolgd op het gebied van huidverbetering en cosmetische gynaecologie.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply