Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Weer in contact met je gevoel
  Rate this post

  Je hebt moeite met het uiten van je gevoelens, je baalt ervan dat je steeds maar weer vaste (denk)patronen in stand houdt, of je hebt moeite met het aangeven of stellen van grenzen. Haptonomie kan helpen wanneer je niet lekker in je vel zit, als je niet goed bij je gevoel kunt of als je je onzeker voelt. Maar ook wanneer je pijnklachten hebt, stress, ­slapeloosheid of verdriet, kan haptonomie nuttig zijn.

  De bovengenoemde klachten kunnen te maken hebben met zaken die in het lichaam vastgezet zijn. Door middel van gesprekken, oefeningen en aanrakingen kom je beter in contact met je lichaam en met je gevoel. Aanraking is een directe manier van contact. Je voelt zo hoe jij op de aanraking en dus op contact reageert. Goed contact laat je voelen dat je mag zijn zoals je bent en geeft vertrouwen. Zo kun je weer lichter in het leven komen te staan!

  Vertrouwelijk
  De eerste afspraak is een kennismaking. Jij kunt vertellen waar je tegenaan loopt, en haptonoom Jeanette Pierik kijkt wat haptonomie jou kan bieden. Vanzelfsprekend blijft alles wat er ter sprake komt tijdens de sessie binnens­kamers. In het geval van overleg met een huisarts of verwijzer wordt altijd vooraf toestemming gevraagd.

  De kosten van de sessies worden in de aanvullende polissen (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Voor haptonomie is geen verwijzing noodzakelijk.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply