Rate this post
 • Weer strak in je vel
  Rate this post

  Van rimpels worden we natuurlijk allemaal niet gelukkig. Je armen kun je nog bedekken met een sjaaltje of jasje, en je benen verstop je snel genoeg in een broek of legging. Je gezicht kun je helaas niet zo gemakkelijk verstoppen. Waarom zou je ook, wanneer er zoveel mogelijk is om van die stomme rimpels af te komen?

  Je gelooft het misschien niet, maar rimpels beginnen al te verschijnen vanaf 20-jarige leeftijd. Dat betekent niet dat je huid spontaan begint te hangen op je 20ste verjaardag, maar het betekent wel dat je huid dán al minder collageen begint aan te maken. Collageen en elastine zijn de stoffen die je huid flexibel en stevig houden. Dit kan door hormonen komen, maar externe factoren spelen hier ook een grote rol in. Denk bijvoorbeeld aan overmatige UV-straling of roken. Ook droogt vaak alcohol drinken je huid uit. Water drinken is superbelangrijk (cliché, maar om een reden)!

  Ontspan!
  Niet alleen roken, stress en alcohol werken mee aan het achteruitgaan van je huid. Ook stress is hierbij belangrijk. Die versnelt namelijk de veroudering van je huid. Tijdens stressperioden maakt je lichaam cortisol en testosteron aan. Hierdoor wordt vocht minder goed vastgehouden en maakt je huid talg aan. Om je huidconditie op peil te houden, is het dus belangrijk om ontspanning te zoeken.

  Uiterlijk
  Er is natuurlijks niks mis met wat rimpels of putjes. Dat jij je lekker voelt in je huid is het belangrijkste. Rimpels horen nou eenmaal bij het ouder worden en als jij het goed kan hebben, top! Veel vrouwen zijn echter niet zo blij met hun oneffenheden en groeven. Hoeveel crèmes je ook smeert en wat je ook probeert, rimpelvorming is uiteindelijk onvermijdelijk. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk bij Medica Estetica om wat aan je huid te doen.

  Botox en fillers. Je kunt Botox gebruiken voor het behandelen van rimpels en het tegengaan van hoofdpijn, door het ontspannende gevoel dat Botox heeft in de huid. Met fillers kun je jouw huid mooier maken op allerlei manieren. Je kunt wallen verminderen, meer volume krijgen in je jukbeenderen en wangen en rimpels verminderen.
  Ultherapy. Als je ouder wordt, produceert je huid steeds minder collageen en elastine. Hierdoor wordt je huid minder strak, wat rimpels en lijnen met zich meebrengt. Ultherapy is een nieuwe behandeling die gebruik maakt van ultrasound energie. Deze ultrasound werkt diep door in de huid en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Zo kun je met Ultherapy wenkbrauwen liften, de hals verstrakken, de onderkant van uw kin verstrakken en lijntjes en rimpels in je decolleté verminderen.
  Cellfina. Bij cellulite ontstaan er putjes in de huid, door veranderingen in het bindweefsel onder de huid. Deze kuiltjes en putjes verschijnen meestal vooral op de billen. Cellfina is een nieuwe behandeling waarbij met een vacuüm-handstuk het weefsel gestabiliseerd wordt, terwijl een bewegend micro-mes de bindweefselstrengen losmaakt. Hierdoor vermindert de cellulite aanzienlijk.

  De ervaring van…
  Beatrijs (63): Door een combinatie van stress en ouderdom merkte ik de laatste paar jaren dat mijn huid snel achteruitging. Ik kreeg kraaienpootjes en vouwtjes bij mijn wangen. Ik merkte dat ik steeds meer met mijn gezicht bezig was. Ik maakte me er zorgen om en was er indirect toch de hele dag mee bezig. Ik vond dat ik er veel ouder uitzag dan dat ik was en dan dat ik me voelde.

  Ik ben me echt gaan verdiepen in welke behandelingen zouden kunnen helpen en waar ik deze zou kunnen laten doen. Ik heb informatie opgevraagd en zelf rondgekeken waar ik me prettig zou voelen. Zo kwam ik bij Medica Estetica terecht. Ik voelde me daar begrepen en werd geholpen met een ervaren, kundige blik. Het resultaat is beter dan ik me ooit voor had durven stellen.

  Over cosmetisch artsen Kamran Firdausi en Viçdan Köse
  Dokter Firdausi en dokter Köse hebben allebei hun artsendiploma behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Al tijdens de studie Geneeskunde ontwikkelde Kamran een grote interesse in de cosmetische geneeskunde. Na het behalen van zijn artsendiploma heeft hij zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde.
  Viçdan is eerst diverse jaren werkzaam geweest als arts voordat zij zich in de cosmetische geneeskunde ging specialiseren. Net als Kamran werkt zij volgens het Firdause Full Face Concept, maar daarnaast heeft ze extra scholing gevolgd op het gebied van huidverbetering en cosmetische gynaecologie.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply