Rate this post
 • Wie is Wietske de Jong?
  Rate this post

  Fries, blond en een mooie witte lach: dat is Wietske de Jong. 40 jaar, getrouwd en drie zonen, en woont in Joure. Naast haar werk in het bouwkundig adviesbureau, dat ze samen met haar man heeft, werkt ze ook als fotomodel. Bijna iedere week heeft ze een opdracht als model; soms ook meerdere per week. Maar ze is er ook voor voice-overs voor (Friese) radio- en tv-commercials, en is beginnend actrice in landelijke tv-commercials. Ze had afgelopen jaar zelfs een kleine rol in de Nederlandse speelfilm ‘Stuk’ van Steven de Jong.

  Wietske: ‘Zo’n 10 jaar geleden werd ik aangesproken op een sieradenbeurs met de vraag of ik model was, en of ik dan ook model wilde zijn voor hun sieraden. Ik was geen model, maar besloot het te doen. En kort daarna heb ik, op advies van hen, mij aangemeld bij 3 modellenbureaus. Het eerste bureau had mij niet nodig, het tweede wel, en een week later had ik mijn eerste modelopdracht in Den Haag.’

  ‘We zijn inmiddels vele jaren verder. Ik heb diverse opdrachten gedaan en probeer mij te onderscheiden door voortdurend alert te blijven op het ontwikkelen van mijzelf op het professionele vlak. Zo heb ik diverse acteerlessen, voice-overlessen en catwalklessen gevolgd, en zelfs logopedie, om bepaalde Friese klanken achterwege te kunnen laten, als dat door de opdrachtgever verlangd wordt. Ik vind het belangrijk om te groeien in mijn vak en als mens.’

  ‘In dit vak moet je flexibel zijn en vaak reizen. Op het laatste moment hoor ik pas of ik definitief geboekt ben of niet. Gelukkig kan ik het goed combineren met mijn werk en gezin.’

  ‘Sinds 2 jaar heb ik een eigen website, www.wietskedejong.nl, en sta ik ingeschreven bij de Kamer van Koophandel als zelfstandig model. Men kan mij boeken via mijn website of via de verschillende modellenbureaus.’

  ‘Het is belangrijk om je kansen te spreiden, anders is het niet mogelijk dat je regelmatig opdrachten hebt. Ook eet ik gezond en sport ik veel. Ik doe 3 of 4 keer per week aan hardlopen, waarvan 2 keer op de atletiekbaan, loop halve marathons en heb zelfs een hele marathon gedaan! Voor de toekomst hoop ik nog vele jaren model te kunnen zijn, en wil ik mij ook nog meer verdiepen in acteren. Want ik vind mijn werk ontzettend leuk!’

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply