Rate this post
 • Zo laat jij je huid stralen
  Rate this post

  Je huid is je grootste orgaan. Erg belangrijk dus om hier goed voor te zorgen. Door goed voor je lichaam te zorgen, ben je niet alleen fit van binnen maar straal je ook van buiten. Aan je huid kun je goed aflezen hoe het met je gesteld is. We hebben er allemaal wel eens last van; je krijgt ineens wat pukkels wanneer je teveel chocola hebt gegeten. Of je huid voelt vettig wanneer je een paar dagen niet gezond hebt gegeten en niet genoeg water hebt gedronken. Lees verder voor een aantal fijne tips om je huid weer te laten stralen.

  Begin van binnenuit
  Alles wat je in je lijf stopt, is van invloed op niet alleen hoe je gezondheid van binnen gesteld is,, maar ook hoe je ervan buiten uitziet. Een gezonde, stralende huid begint dus bij wat je eet. Op het moment dat je teveel schadelijke en ongezonde stoffen binnenkrijgt dan zul je dit direct merken aan de kwaliteit van je huid. Denk hierbij aan vet en suiker maar ook natuurlijk alcohol en roken. Wanneer je hier teveel van tot je neemt dan heeft dit impact op de kwaliteit van je huid. Het is dus goed om een gezonde levensstijl aan te houden. Hierbij geldt wel dat een balans altijd goed is om in acht te nemen. Je mag natuurlijk best een keer zondigen, maar zorg dat het altijd in de juiste balans is en dat je niet doorslaat.

  Hydrateren kun je leren
  Zoals hierboven beschreven moet je dus goed zorgen voor je lichaam en erom denken wat je allemaal naar binnen werkt. Het stopt natuurlijk niet bij voedsel. Misschien wel de belangrijkste manier om je huid te laten stralen is elke dag genoeg water drinken. Je lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit water, niet zo gek dus dat je hiervan ook voldoende binnen moet krijgen. Het wordt aangeraden om tussen de 1,5 á 2 liter water per dag te drinken om goed gehydrateerd te blijven. Dit is ook zo belangrijk voor je huid, want die heeft veel vocht nodig.

  Smeren, smeren, smeren
  Niet alleen is het belangrijk genoeg water te drinken om je lichaam en dus je huid te voeden van binnenuit. Ook van buitenaf moet je je huid goed hydrateren. Het is dus van belang om je lijf lekker in te smeren met fijne producten. Het liefst smeer je je huid elke dag in. Zo houdt je je vochtbalans goed op pijl. Zeker wanneer je elke dag doucht en zeker wanneer je dit op een hete temperatuur doet, dan droogt je huid snel uit. Extra goed dus om je lijf lekker te verzorgen. Een heel fijn product hiervoor is ongeraffineerde shea boter. Shea boter heeft een vaste vorm (ja, dus echt als boter) en wordt heerlijk zacht wanneer het warm wordt. Hierdoor kun je het gewoon goed uitsmeren over je hele lijf. Het heeft een enorm hoog gehalte aan goede voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Bovendien heeft het zelfs ontstekingsremmende eigenschappen en werkt het ook bij bijvoorbeeld huidbeschadigingen, jeuk, eczeem en kleine wondjes. De ongeraffineerde vorm heeft de hoogste hoeveelheid van de vochtinbrengende eigenschappen. Het is daarom echt een hele goede keuze om je huid mee in te smeren.

  Gezichtsreiniging
  De huid van je gezicht is extra gevoelig en teer. Deze huid wordt ook het meeste blootgesteld aan schadelijke stoffen en vervuiling in de lucht. Goed dus om hier extra aandacht aan te besteden, zeker wanneer je vaak make-up draagt. Het meest ideaal is het om de huid van je gezicht iedere ochtend en ‘s avonds voor het naar bed gaan te reinigen met bijvoorbeeld een reinigingsfoam. Hierna smeer je dan je dag- of nachtcrème op. Vergeet ook absoluut niet je gezicht in te smeren met een SPF. Dit kan al verwerkt zitten in je dagcrème, zo niet breng dit dan apart nog aan. En vergeet niet dat je dit het hele jaar moet doen en ook bij slechter weer. Uv-stralen zijn ook in de winter en bij bewolkt weer gewoon aanwezig!

  Pak je rust
  Stress is nog altijd volop aanwezig in onze maatschappij. De één heeft er meer last van dan de ander. Maar het is wel ongelofelijk belangrijk om goed je rust te pakken. Stress heeft namelijk meer invloed op je gezondheid dan je wellicht denkt. Zorg dus dat je goed slaapt, genoeg beweegt en niet te veel piekert. Ook daardoor laat je je huid stralen en oog je lekker fit. Zorg dus goed voor je lichaam en geest, dan straal je niet alleen van binnen maar ook van buiten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply