Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Zorg nodig? Denk ook eens aan een kliniek!
  Rate this post

  Wanneer je specialistische zorg nodig hebt, verwijst je huisarts je vaak door naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Maar wist je dat steeds meer zorg ook in klinieken aangeboden wordt? In 2017 ging bijna 12% van de patiënten voor medisch specialistische zorg naar een kliniek. Wanneer je voor zorg bij een kliniek kiest, is het van groot belang dat deze kliniek veilig is. Weet jij waar je op moet letten bij de keuze van een kliniek?

  Kies voor kwaliteit!
  Zelfstandige Klinieken Nederland (ZKN) is de branchevereniging van klinieken met een ZKN-keurmerk. Klinieken met het ZKN-keurmerk worden jaarlijks gecontroleerd op kwaliteit en veiligheid. Zo weet je als patiënt zeker dat je goed zit. Het ZKN-keurmerk staat voor medische specialistische zorg van hoge kwaliteit, korte wachttijden en uitstekende persoonlijke service en nazorg. Daarnaast worden de meeste behandelingen gewoon vergoed door de verzekering.

  Feitjes & weetjes:
  – Tussen 2013 en 2017 groeide het aantal patiënten bij klinieken met 34%
  – In 2017 werden zelfstandige klinieken gemiddeld met een 8.8 beoordeeld door patiënten. Dat bleek uit 80.000 beoordelingen op zorgkaartnederland.nl
  – In elke Nederlandse provincie zijn klinieken met het ZKN-keurmerk te vinden

  ZKN in cijfers:
  – 138 leden
  – 358 locaties
  – 75% van de klinieken focust op 1 specialisme
  – 94% verzekerde zorg

  Ervaren specialisten
  Klinieken zijn veelal gespecialiseerd in één medisch specialisme en iedereen binnen de kliniek is met dit specialisme bezig. Doordat de medisch specialist bijvoorbeeld alleen maar heupen opereert of staarbehandelingen uitvoert, wordt hij of zij heel ervaren hierin. Hierdoor kun je erop vertrouwen dat je in goede handen bent en de beste zorg krijgt.
  Je kunt bij klinieken terecht voor onder andere de volgende specialismen:

  – dermatologie
  – oogheelkunde
  – orthopedie
  – gynaecologie
  – urologie
  – cardiologie
  – neurologie
  – reumatologie
  – plastische chirurgie

  Vergoeding?
  Net als bij ziekenhuizen worden de meeste behandelingen bij klinieken gewoon vergoed. Vraag je verzekeraar of kliniek naar de vergoeding.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply