Rate this post
 • 6 tips voor een soepele en overzichtelijke verbouwing
  Rate this post

  Een verbouwing in huis kan een flinke klus zijn. Zeker wanneer je nog niet eerder zoiets hebt aangepakt, kan het overweldigend zijn, want waar moet je nu precies beginnen? Wil je graag je huis verbouwen, maar zie je op tegen de mogelijke chaos en stress die hierbij komt kijken? Geen zorgen, met de juiste aanpak en een goede planning kan het verbouwen van je huis een stuk makkelijker en minder stressvol zijn. In dit artikel lees je handige tips om je verbouwing soepel te laten verlopen, van het maken van een plan tot het kiezen van de juiste leveranciers. Lees snel verder en ontdek hoe je jouw verbouwing tot een succes kunt maken.

  Maak een planning en budget
  Voordat je begint met de verbouwing, is het belangrijk om een plan te maken en natuurlijk je budget vast te stellen. Logisch, want een verbouwing kan niet beginnen voordat je hebt besloten wat je allemaal wilt doen en hoeveel geld daarvoor beschikbaar is. Een goede planning is essentieel bij een verbouwing omdat het je helpt overzicht te krijgen van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd en de benodigde tijd en middelen om dit te doen. Zo lopen de meeste zaken gestructureerd waardoor je het overzicht behoudt en de voortgang kunt monitoren. Dit is niet alleen fijn voor je eigen gemoedsrust, maar ook voor anderen, wanneer je bijvoorbeeld extra hulp moet inschakelen of aanpassingen moet doen in de planning. Maak een lijstje van de dingen die je graag wilt veranderen en bepaal hoeveel geld je hiervoor wilt uitgeven. Zo voorkom je dat je halverwege de verbouwing plotseling met onvoorziene kosten komt te zitten. Daarnaast moet je er altijd rekening mee houden dat een verbouwing in de meeste gevallen over het budget gaat. Dus houd altijd wat budget achter de hand zodat je wat ademruimte hebt.

  Zorg voor een goede voorbereiding
  Een open deur, maar niet minder waar: een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen in huis hebt en de ruimte vrij is van spullen zodat je direct van start kunt gaan. Zorg dat verschillende partijen met wie je samenwerkt goed op elkaar zijn afgestemd, zodat je planning niet in de soep loopt. Maak duidelijke afspraken zodat iedereen weet waar hij aan toe is.

  Alles in één
  Een heel huis verbouwen duurt lang. Ook is het tegenwoordig lastig om mensen te vinden, want aannemers en vakmensen hebben het ontzettend druk. Ga daarom meteen voor een grondige aanpak en wacht niet met bepaalde zaken tot een later moment. Dit is je kans om je huis direct klaar te maken voor de toekomst. Kies er daarom voor om je woning goed te laten isoleren. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van isolatie en wat het je kan opleveren? Kijk dan eens naar een betrouwbare partij als Lammertink isolatie, waarbij je voor meerdere vormen van isolatie terecht kunt.

  Kies de juiste leveranciers
  Of je nu een groot gedeelte van de verbouwing zelf doet of alles laat doen, er komt een moment dat je met bepaalde mensen, leveranciers of werklui, moet samenwerken. Wanneer je een heel klusteam over de vloer krijgt, dan is het fijn dat je daar een goede klik mee hebt en dat ook zij onderling goed met elkaar kunnen samenwerken en communiceren. Als je met leveranciers gaat werken, kies dan zorgvuldig. Natuurlijk speelt je budget daarbij een rol, maar laat je niet alleen maar leiden door het geld. Een betrouwbare partij die zorgvuldig werkt kan wat meer kosten, maar dan weet je wel zeker dat het goed wordt uitgevoerd en je niet achteraf extra kosten moet maken omdat er geen goed werk is geleverd. Vraag daarnaast vrienden en familie om aanbevelingen en vraag altijd meerdere offertes op zodat je de prijzen kunt vergelijken.

  Werk in fases
  Een verbouwing kan overweldigend zijn als je alles tegelijk wilt aanpakken. Werk daarom is fases en verdeel alles goed over de tijd die je hebt. Doe het zoveel mogelijk stap voor stap, daarmee blijft het behapbaar, zeker wanneer je veel zelf wilt doen. Waar mogelijk, rond eerst een bepaald project af voordat je naar het volgende gaat.

  Denk vooruit
  Het is verleidelijk om over de afwerking pas later na te denken, maar toch kun je hier maar beter zo vroeg mogelijk mee beginnen. Neem dit dus ook mee in je eerste planning en denk tijdens de verbouwing al na over welke kleuren je wilt gebruiken en wat voor soort vloer je wilt. Zo kun je er voor zorgen dat de afwerking naadloos aansluit op de rest van de verbouwing.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply