Rate this post
 • De kerstkilo’s er weer af halen? Zo krijg je het voor elkaar en houd je het vol
  Rate this post

  Kerstmis 2021 zit er alweer op. Lekker lang tafelen met vrienden of familie, niet nadenken over wat je allemaal naar binnen werkt en kerstfilms kijken onder een deken op de bank onder het genot van warme chocolademelk met slagroom. Het is alleen maar goed om je op dit soort dagen niet druk te maken over je voeding, het draait immers om het samenzijn met je geliefden. Toch is het na de kerst tijd om de balans weer op te maken. Met een uitschieter tijdens oud & nieuw waarbij je weer een aantal oliebollen naar binnen werkt is het goed om je gezonde voedingspatroon weer op te pakken. Je wilt graag wat kilo’s afvallen maar wel met een langdurig resultaat. Met een crash dieet verlies je wel de kilo’s, maar is het resultaat vaak maar van korte duur. Zodra je je ‘normale’ eetpatroon weer oppakt zitten de kilo’s er meestal snel weer aan. Hoe krijg je de kerstkilo’s er voor langere tijd af en hoe houd je dat vol?

  Afvallen zonder in te leveren op lekker eten
  Wat kilo’s kwijtraken gaat niet altijd zonder slag of stoot. Je moet er wel je best voor doen. Toch hoeft dit niet op een extreme manier zoals met een crash dieet of door nog maar heel minimaal te eten. Ben je allergisch voor het woord dieet, maar wil je wel afvallen of simpelweg gezonder eten? Kijk dan eens naar YellowFit. Hiermee hoef je geen gekke shakes te drinken, geen pasta te laten staan of de meest rare producten in huis te halen. Afvallen door lekker te eten, met de focus op gezondheid. Hierdoor houd je het langer vol en is het resultaat des te beter.

  Kom van die bank af
  De periode tussen kerst en oud & nieuw is meestal een gekke tijd. Je bent in de vakantiestemming, maar vaak moet er nog wel gewoon gewerkt worden. Of je bent wel lekker vrij en hebt de behoefte om de hele dag op bed te liggen om de koude dagen door te komen. Wanneer je lichaam daar om vraagt moet je dat ook vooral doen. Als je echter wat kilo’s kwijt wilt raken of je fitter wilt voelen, dan is het verstandig om tóch van die bank af te komen en in beweging te blijven. Dit hoeft niet direct een uitputtende work-out te zijn, maar kan ook een heerlijke lange wandeling zijn in het park om de hoek of door het centrum van de stad. Door je gezonde voeding te combineren met lange wandelingen, hartslagverhogende work-outs en ook voldoende rust heb je een goede balans te pakken om het vol te houden.

  Voldoende slaap en minder stress
  Goed slapen is heel erg belangrijk. Kun je dan al slapend afvallen? Nee dat helaas niet. Maar als je niet voldoende slaap krijgt stijgt je stresshormoon. En stress is niet goed voor je lichaam en kan leiden tot het toenemen van je gewicht. Bovendien zorgt het ervoor dat je meer trek krijgt in ongezonde dingen zoals snoep en vette happen. Je hebt overdag minder energie waardoor je ook sneller naar makkelijke, ongezonde dingen verlangt en ook nog eens minder zin hebt om gezond te koken en na te denken over je voeding. Zo kom je in een vicieuze terecht. Stress is dus een echte boosdoener wat een gezond leven betreft. Met het nieuwe jaar voor de deur is dit een goed moment om te reflecteren op stressfactoren in je leven en die aan te pakken zodat je niet in bed ligt te piekeren en niet voldoende slaap pakt.

  Begin met kleine stapjes
  Het is verleidelijk om in het begin te snel te gaan. Je gooit direct al het lekkers de deur uit, wilt 5 keer in de week sporten en besluit elke avond om half 10 in bed te liggen. Knappe vrouw die dit een leven lang volhoudt. Je gaat misschien goed van start, maar het is bijna niet te doen om zo’n schema vol te houden voor langere tijd. De klad komt erin en zodra je het sporten een keer overslaat voel je je extra schuldig. Je had toch afgesproken met jezelf om 5 keer in de week te gaan? Je baalt en vervolgens voel je je alleen maar rot. Je kunt beter beginnen met kleine stapjes en dit langzaamaan opbouwen. Begin met 1 of 2 keer in de week sporten en houd dat eerst een tijdje vol. Zo is de stap naar 3 of 4 per week een stuk eenvoudiger.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply