Rate this post
  • Meer energie met APS therapie
    Rate this post

    Voor alles wat we doen, al is het alleen maar adem­halen, hebben we energie nodig. Hoe mooi is het als je met APS therapie je energieniveau kunt ­verhogen? Met deze extra energie gaat het lichaam aan de slag met het herstel van de lichaamscellen bij ziekte en pijn. Deze extra energie zorgt er ook voor dat het lichaam beter beschermd is tegen ziektes.

    Hoe werkt het? Bij APS therapie (‘APS’ staat voor ‘Actie ­Potentiaal Simulatie) worden elektroden op het te behandelen gebied op je lichaam geplaatst. Via de elektroden wordt een pijnloze microstroom aan het lichaam gegeven. De microstroom bootst de natuurlijke stroomprikkelingen na, zodat het lichaam gestimuleerd wordt om zelf de lichaamseigen stoffen vrij te maken die de pijn verminderen en de energie bevorderen. Op die manier kan het lichaam zichzelf op een natuurlijke manier herstellen, en de klacht verdwijnt vervolgens of wordt sterk verminderd.
    APS therapie zorgt voor een betere bloedcirculatie, werkt ontstekingsremmend en versterkt het immuunsysteem.

    Zeewier
    Om dit proces nog een extra boost te geven, adviseert ­Mariska van Erk het gebruik van zeewier. Zeewier zit ­namelijk boordevol vitamines en mineralen die het lichaam hard nodig heeft bij het produceren van onze energie.

    Aantal behandelingen en vergoeding
    De behandeling is pijnloos en veilig. Doorgaans zijn ­meerdere behandelingen nodig voor herstel, maar bij acute klachten, zoals sportblessures, volstaat één sessie meestal al.
    APS therapie is prima inzetbaar naast andere therapieën en/of medicijnen. De methode wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

    Nieuwe aanpak
    APS therapie bestaat nog niet heel lang, en is ook nog niet heel bekend. De methode is in 1998 in Genève benoemd tot beste medische uitvinding. In 2013 heeft APS therapie de prestigieuze Grünenthal Award gewonnen voor de ­innovatieve manier van pijnbestrijding. De methode is in 2000 geïntroduceerd in Nederland, en wordt inmiddels gebruikt in ziekenhuizen en pijnklinieken.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply