Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De stijl van Ans Markus
  Rate this post

  Mij is gevraagd om iets te schrijven over de fotoshoot van Ans Markus wat betreft kleur en kledingstijl.

  Make-up
  Zoals Ans vertelde, heeft zij ongemerkt en onbedoeld een imago gecreëerd met haar rode lippen en zwart omlijnde blauw-grijze ogen. Hierdoor heeft Ans een toch wat strenge uitstraling, ondanks dat de kleuren bij haar passen. Bekijken we op de foto’s haar oogmake-up, dan is deze zeker dramatisch doordat zij de arcadeboog in het zwart meeneemt en onder de wenkbrauw laat stoppen. Wat Ans zou kunnen proberen, is de zwarte omlijning van de ogen eens te vervangen door een gemiddelde kleur blauw-grijs of iets donkerder. Een gemiddelde of iets donkerdere roze lipstick zal Ans mooi staan. De blauw-grijze eyeliner gecombineerd met de roze lipstick maken haar uitstraling zachter. Een tip: nagellak en lipstick in dezelfde kleur. Dit doet Ans perfect.

  Kleding
  De kledingstijl van Ans is basic chic met een dramatisch effect. Dit uit zich door de vlakken in de kleding, kleurgebruik en accessoires.
  Kijken we naar de zwarte jurk met de witte vlakken, dan zie je het dramatische effect. Bekijken we de bovenkant van deze jurk, dan zie je dat het zwarte rechter deel vanaf de hals in het midden recht naar beneden loopt, en het witte linker deel loopt schuin af bij de schouder. Dit heeft als effect dat haar linker schouder iets lager kan lijken of meer afhangend is dan rechts. Het witte schuine stuk aan de onderkant is grappig en laat het dramatische zien van haar stijl. Ans heeft een slank figuur. Deze jurk is iets te recht van model, waardoor deze jurk te weinig vorm geeft aan haar figuur. Zij mag de taille meer accentueren en inzetten. Haar kleding staat dan mooier.

  De rode outfit van de cover
  Prachtig! Deze twee materialen combineren uitstekend. De kraag is van een glanzende stof die mooi om haar schouders is gedrapeerd, waardoor haar hals prachtig zichtbaar is. De boord van de mouw is wat gegolfd, wat goed past bij de drapering om de schouders. ­Lipstick en nagellak zijn gelijk van kleur. De oorbellen zijn mooi van vorm en het rood komt erin terug. Een halssieraad is absoluut niet nodig, omdat de drapering meer dan genoeg heeft. Een heel mooi ensemble.

  Foto met de zwart/witte sjaal om het hoofd
  Deze foto doet mij denken aan de schilderijen met de windsels. Hier zie je in het ­kleur­gebruik en de dikke en dunne strepen dat het uitgesproken dramatisch is. Als het zwart vervangen wordt door een andere kleur, gaat het dramatische effect van deze sjaal naar achteren. De stofkeuze van haar shirt is velours, wat uitstekend bij haar past, en is mooi aansluitend.

  Foto met het schilderij met de vastgenaaide lippen
  Op deze foto zie je direct wat de kleur van de lipstick doet op het geschilderde zelfportret van Ans. Het maakt ­zachter, waardoor het zwart van de ogen te contrasterend is. Dit is een mooi voorbeeld van wat ik eerder schreef over haar make-up. Het verschil van kleurgebruik in de make-up is zo goed te zien. De brede halsketting benadrukt het dramatische van haar kledingstijl.

  Foto met de lime-groene jurk
  Het model van deze jurk past ­helemaal bij Ans. Door de wijde mouwen die diep doorlopen, doet deze jurk mij ­denken aan de traditionele kleding van de ­Han-­Chinezen, oftewel de bekende (vaak zijden) ‘jurk’, genaamd Hanfu. Deze geeft de dramatische stijl prima weer. De kleur is fris en fruitig, maar helaas is deze is niet geschikt voor Ans. Ans mag koele kleuren gebruiken. Als je goed kijkt, dan zie je dat het blauw van haar schilderij haar veel meer flatteert dan de kleur van de jurk. De kleur van de jurk is warm, en daardoor lijkt Ans wat bleek, waardoor zij niet goed uit de verf komt. De oorbellen zijn goed van vorm en is een mooi accent.

   

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply