Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • De verloskundige is er voor jou!
  Rate this post

  Wanneer je zwanger bent, wil je het beste voor je kindje. Wie kan jou daar beter op voorbereiden dan de verloskundige? Bij haar vind je alle informatie over wat je kunt doen om de kans op een gezonde zwangerschap en een gezond kind te vergroten.

  We houden ons bij Verloskundigenpraktijk Doevendans bezig met alle onderwerpen die belangrijk zijn bij zwanger worden, zwanger zijn en bevallen. In onze praktijk werken we met 6 verloskundigen. We zijn verantwoordelijk voor de begeleiding van de zwangeren. Naast het spreekuur in onze praktijk aan de Arnhemseweg houden wij ook spreekuur in Loenen en in de wijken De Maten en Osseveld / Woudhuis.

  Counselling
  Maar Verloskundigenpraktijk Doevendans houdt zich bezig met méér dan alleen de medische kant van de periode voor, tijdens en na de zwangerschap. Al vele jaren ben ik counsellor bij de praktijk. Ik houd me bezig met alle psychosociale problematiek. Emoties doen het goed in deze fase van je leven. Dat heeft met heel veel aspecten te maken: je hormonen, de levensgrote verandering, de rol die je krijgt toebedeeld. Eén van de belangrijkste redenen waardoor ­cliënten bij mij belanden, is onze mooie, snelle maatschappij. Daar schuilt ook meteen een addertje onder het gras. Onze sterke kanten blijken ook vaak onze valkuilen en dat is niet anders met die mooie, snelle maatschappij. We willen het graag efficiënt, snel en goed geregeld hebben in ons leven en daar doen we – als het gaat om het ouderschap – nog even een schepje bovenop. Je werkt zo lang mogelijk door, doet vooral nu nog even die cursus en bereidt je voor op alles wat moet worden aangeschaft en aangepast (de babykamer!).

  Balans
  Als je het gevoel hebt dat het niet (zo) goed met je gaat, kan psychosociale begeleiding en ondersteuning je weer op weg helpen. Ik probeer je vooral weer bij je gevoel te krijgen en ben ervan overtuigd dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Om jezelf in balans te houden of weer te krijgen, heb je soms een stukje ‘psycho-educatie’ nodig. Dat woord mag je meteen weer vergeten: het betekent niets meer dan uitleggen hoe iets in elkaar steekt. Vervolgens kijk ik samen met jou waar jouw talenten (én valkuilen liggen) of wat de reden is van je onrust of angst voor de bevalling. De belangrijkste stap erna is: wat wil je er vervolgens mee? We merkten in de praktijk dat er een grote behoefte is aan bewustwording. We willen het goed doen, liefst perfect en houden de touwtjes zo strak in handen met de komst van een gezin dat alles wel heel strak kan gaan aanvoelen, tot en met harde buiken aan toe.

  Mindful zwanger & bevallen
  De teugels laten vieren, betekent (gecontroleerd) loslaten en juist daardoor krijg je (weer) grip op je leven, leef je bewust(er). Hoe kun je dat leren? Wij hebben een zwangerschapscursus ontwikkeld vanuit de vraag van jullie. We zijn de eerste verloskundigenpraktijk die de cursus ‘Mindful zwanger & bevallen’ aanbiedt. De cursus is voor iedereen die zwanger is en is op maat gemaakt voor jou. In zeven bijeenkomsten kom je dichter en bewuster bij jezelf te staan. Je vindt hier je eigen kracht en uitdagingen. Je bent met een groep en toch is het persoonlijk: het draait om jou. De kosten zijn € 195,-. ­Mogelijk vergoedt de verzekering (een deel) van de kosten.

  Wil je meer informatie? Volg ons of bel, mail of app ons gerust. We ontmoeten je graag!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply