Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • De andere kant van Kreta
  4/4 - (1 stemmen)

  Je kunt jezelf onderdompelen in het toeristische Chersonissos. Maar Kreta heeft zoveel meer te bieden. Bezoek West- en Zuid-Kreta en ontdek woeste berglandschappen, lieflijke stranden en veel cultuur.

  Vanuit Nederland vlieg ik in amper 3 uur naar Kreta. Bij aankomst in Chania staat mijn huurauto al op me te wachten en nog geen uur later sta ik al bij mijn vakantiewoning in Agia Marina.
  In de dagen die volgen, dompel ik mezelf onder in het Griekse leven van West-Kreta. Ik bezoek het olijvenmuseum in Voúves, waar de oudste olijfboom van de wereld staat. Ik geniet van de rust en mooie stranden bij Afráta, kom terecht in het orthodoxe Moní Gónia-klooster en struin door de smalle straatjes van Chania. ’s Avonds geniet ik van de gezellige tavernes en het uitzicht over de kust en het eilandje Thodoróu, vanaf mijn balkon.

  Voor ik naar Zuid-Kreta rij bezoek ik, in het bergachtige binnenland, Vámos, een klein bergdropje vanwaaruit je heerlijk kunt wandelen. Na een mooie wandeltocht sluit ik de dag af in Kalives. Ik geniet er van Griekse lekkernijen met uitzicht op de Middellandse Zee en de ondergaande zon.

  De oversteek van West- naar Zuid-Kreta kun je in twee uur doen, maar het bergachtige binnenland is zó mooi, dat ik er de hele dag voor uittrek. Ik neem de route langs de Imbros-Kloof. Na elke haarspeldbocht kijk ik mijn ogen weer uit. Wat een natuurfenomeen is dit!
  In Plakias neem ik op het einde van de dag mijn intrek in een ruim appartement met zwembad en wederom een heel mooi uitzicht.

  Plakias is een authentiek Grieks dorpje waar de tijd een aantal jaren heeft stilgestaan. Aan de kleine boulevard geniet ik van een heerlijk Grieks ontbijt voor ik de omgeving ga verkennen. Ik bezoek het klooster van Moni Prèveli, ga naar het Oriseum in Asómatos en geniet volop van de mooie stranden. ’s Avonds ga ik lekker eten bij een van de tavernes aan de kade van Plakias.

  Met nog 2 dagen voor de boeg wil ik nog de Kourtaliótiko-kloof en Réthymnon bezoeken. Gelukkig zijn ze gemakkelijk te combineren. Vanuit Plakias rij ik via de Kourtaliótiko-kloof naar Réthymnon. Na de Imbros-Kloof dacht ik: het kan niet indrukwekkender. Maar de Kourtaliótiko-kloof wist me toch te verrassen. De rotsen hangen tot ver over de weg en de afgrond aan de andere kant is immens.

  In Réthymnon verblijf ik in het historische centrum en geniet ik van de gezelligheid die de smalle straatjes van deze Turks aandoende stad te bieden hebben. Door het doolhof van smalle straatjes met hoge huizen met houten erkers kijk ik mijn ogen uit.

  Wat een mooi veelzijdig eiland is Kreta toch! Ben je enthousiast geworden van mijn verhaal over Kreta, neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend reisvoorstel of persoonlijk reisadvies.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply