Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • De smaakmakers van (h)eerlijke chocola
    Rate this post

    Je kunt het gedachteloos wegkauwen of lekker langzaam in je mond laten smelten, terwijl je er intens van geniet: chocola. Zes op de tien Nederlanders eet het bruine goedje minimaal één keer per week en 15% van onze bevolking kan geen dag zonder. Of je nu een echte chocoholic bent of slechts een matige gebruiker; heb je je ooit wel eens afgevraagd wat je nu écht eet? Wat zit er eigenlijk precies ín zo’n stuk chocola?

    Pure cacaoboter
    Tijdens de verwerking van gebrande cacaobonen worden ze gemalen tot een soort vettige brij. Door persing onder hoge druk wordt deze cacaomassa gescheiden in ruwe cacaoboter en cacaopoeder. De cacaoboter geeft die heerlijk romige smaak en gladde textuur aan de chocola die je eet, maar het wordt ook voor andere doeleinden toegepast. Het wordt als ingrediënt veel gebruikt in cosmetica en andere beschermende zalven.

    Allerbeste selectie cacaobonen
    Een inkoppertje: in chocola zit natuurlijk cacao. Martinez Chocolatier koopt alleen kwaliteitscacao uit onder meer Java, Ecuador en Kameroen in. Deze cacaobonen zijn duurzaam geteeld en UTZ-gecertificeerd. Dit keurmerk garandeert eerlijke handel. De bonen zijn afkomstig van boeren die oog hebben voor mens en milieu. Zo gebruiken ze bijvoorbeeld minder bestrijdingsmiddelen en zorgen ze voor goede werkomstandigheden van hun arbeiders.

    En verder…
    Excellente kwaliteit en voortreffelijke smaak staan bij Martinez hoog in het vaandel. Daarom wordt naast de beste selectie cacaobonen en pure cacaoboter, ook volle melkpoeder en een vleugje natuurlijke Bourbonvanille gebruikt om de smaak en textuur van de chocolade af te ronden.

    Vullingen
    Heb je de heerlijke bonbons al eens uitgeprobeerd? Laat je verrassen door de heerlijkste vullingen, allemaal uit eigen keuken.

    • hazelnoot-praliné • slagroom • ganache • amandel-marsepein • likeur

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply