Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Wat is de waarheid over gezondheid?
    Rate this post

    Wat is levensenergie? Wat is Qi, die volgens de Chinese geneeskunde stroomt door de meridianen, die zogenoemde ‘lijnen’ die de acupunctuurpunten verbinden? Is er leven na de dood en hoe leef je goed? Bestaat God? En reïncarnatie, oftewel wedergeboorte? En kun je leven meten?

    Het antwoord wordt gegeven door verschillende religies en filosofieën en de wetenschap. Die worden door ons mensen intensief beoefend en bestudeerd op dit prachtige planeetje. Er zijn animisten, Boeddhisten, moslims, Christenen en nog veel meer. Maar ook al denken we in een kerk of gedachtegoed het antwoord te hebben gevonden op wat er is na de dood, dan nóg moeten we het hier op aarde tot die tijd zien te redden, liefst op een prettige manier.

    Wat is waar?
    In onze westerse maatschappij lijkt uitsluitend ‘overleven’ niet meer zo moeilijk. We worden met z’n allen ouder, maar gezond zijn en blijven lijkt toch niet echt eenvoudig. Dat blijkt wel uit de kosten voor de zorg van zieken en ouderen die de pan uit rijzen. Dus gezond blijven vraagt blijkbaar de nodige inspanning en know-how.
    Tegenwoordig is er internet. Daarop kan naar hartelust worden gesurft en worden gezocht naar de antwoorden op al onze prangende vragen. Maar daarin schuilt het gevaar om verdwaald en verdwaasd te raken in alles wat daar wordt beweerd. Antwoorden worden nogal eens gegeven door mensen met commerciële belangen. Verkopers van farmaceutische middelen en supplementen weten de consument over te halen hun gezondmakende producten te bestellen en hun ideeën voor waar aan te nemen. Maar waar blijft de wetenschappelijke onderbouwing? Wat is wetenschap en wat is waar? Dat blijft een punt van discussie.

    Vakkundig advies
    Veel cliënten komen met gezondheidsvragen terecht in mijn praktijk voor mesologie. Ze hebben het internet afgestruind, een tas vol supplementen aangeschaft en diverse diëten uitgeprobeerd, maar voelen zich ondanks alles slecht, zijn moe en zijn de weg kwijt. Ze zijn op zoek naar een op het individu gericht, vakkundig advies.

    Oorzaak van de klacht zoeken
    Mesologie is een beroep in de complementaire geneeskunde, gericht op de integratie van wetenschap en empirie. Dat wil zeggen: van wat is bewezen volgens de gangbare redenering die we ‘wetenschap’ noemen en wat we proefondervindelijk hebben ontdekt.
    Mesologie slaat een brug tussen oost en west. Wat we uit de oosterse geneeskunde, de Ayurveda en Chinese Geneeskunde, kunnen gebruiken (voedingsleer, filosofie, diagnostiek), dát integreren we in ons denkmodel. Een mesoloog is daarom opgeleid in westerse geneeskunde, anatomie, fysiologie, pathologie en farmacologie, en maakt gebruik van kennis over homeopathie, kruidenleer en orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen- en mineralenleer). Ook doen mesologen een diagnostische meting en betrekken ze de psyche van de cliënt bij het totale plaatje.
    De combinatie van het bovengenoemde zorgt ervoor dat een mesoloog een totaal en helder beeld krijgt van wat zich afspeelt bij het individu. Een mesoloog zoekt zo naar de oorzaak van de klacht en bestrijdt hierdoor ook de symptomen. Die zijn bij iedereen anders.

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply