Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
  • Liefde voor het lot
    4/4 - (1 stemmen)

    We zijn slecht in staat het ‘amor fati’ in praktijk te brengen. Liefde voor het lot. Dat is niet het passief ondergaan van wat het leven je brengt, het betekent actief het onvermijdelijke te aanvaarden en in te passen in het leven.’

    – Nelleke Noordervliet

    Liefdevol confronteren: dat is wat coachen voor mij is. Aandacht voor hoofd, hart en lichaam. Coachen met een lach en een traan. De ander écht zien. Niet wroeten in het verleden, maar het verleden wel een plek geven. Je hoeft niet helemaal terug naar die oude pijn, maar het moet wel aangestipt worden, zodat je leert hoe je dat gaat integreren in wie je bent en dat je er mag zijn. Ik geef als voorbeeld weleens een ballon die je onder water duwt. Je kunt hem blijven wegdrukken, maar hij komt uiteindelijk toch weer met volle kracht naar boven. Je kunt je pijn dus beter omarmen in plaats van die weg te duwen, ondanks het feit dat wij als mens het zo gewend zijn om ervoor weg te lopen. Juist uit die pijn ontstaan ook de parels waarom wij zo uniek zijn. Door het te omarmen komt er ruimte, komt er tijd om te zijn wie je bent. Komt er waardering als je op je eigen plek gaat staan. Het scheppen van ruimte in gedachten en het verkrijgen van eigen inzichten is wat er gebeurt en daardoor creëer je ook beweging. Beweging om het anders te gaan doen. Niet beter of slechter, maar anders.

    Karin

    Uit de praktijk
    Zij droeg de last van het zorgen voor haar vader, moeder, broers en zussen al jaren met zich mee. Het werd als vanzelfsprekend beschouwd, maar tegelijkertijd had zij zelf niemand die er voor haar was. Ze moest alles zelf doen. Grenzen kende ze niet of nauwelijks. En dat is best lastig als je alleen drie zonen moet opvoeden en ook moet zorgen voor de andere familieleden.

    Om dit te kunnen doorbreken en stappen te maken naar een betere positie voor zichzelf, heb ik met haar een tafelopstelling gemaakt. En ineens viel bij haar het kwartje. Met de verkregen inzichten in haar rol binnen de familiedynamiek als resultaat, kreeg de ‘pijn’ een plek en aanvaardde zij die ook. Dit hielp haar om stap voor stap te werken aan liever te zijn voor zichzelf en hierdoor kan ze nu beter haar grenzen aangeven. Ook zij mag er zijn. Ze mag hulp vragen wanneer ze dat nodig heeft en zij mag ook ‘nee’ zeggen. De last is van haar schouders af: niet alleen geestelijk, maar ook lichamelijk. Het ‘donkere’ mag er nog steeds zijn, maar het heeft niet meer de overhand.

    De vijf pijlers van de inspiratieboom:
    – Alles mag er zijn
    – Leren om op een andere manier te kijken
    – Liefdevolle aandacht geven
    – Beweging creëren
    – Eigenaarschap, zelf de regie nemen over jouw leven

    Over de inspiratieboom
    Karin: ‘Naast het voeren van gesprekken en het kijken en luisteren naar de ander, werk ik graag met familieopstellingen. Door een ‘eenvoudige’ tafelopstelling, dus het neerzetten van ‘jouw familie’, krijg je al snel inzichten in jouw familiedynamieken en ook in jouw eigen handelen.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply