Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Pas 11 jaar en nu al zoveel spuiten…
  Rate this post

  In het voorjaar van 2014 begon het ineens op te vallen dat Lotte steeds zo’n dorst had. Haar ouders gingen toch maar even met haar langs de huisarts. Die kon niet meten of de suiker goed was en ze werd doorverwezen naar het ziekenhuis. Daar werden 4 buisjes bloed afgenomen, en na onderzoek kregen ze te horen dat Lotte diabetes type I had. Er volgden geen verdere testen en ze kon direct beginnen met spuiten. Het duurde een paar dagen voordat Lotte het spuiten onder de knie had en toen mocht ze naar huis.

  Lottes ouders maakten zich behoorlijk zorgen. Ze was pas 11 jaar en moest nu al zoveel spuiten… Dat kon toch niet goed zijn! Volgens de artsen was ze pas net een paar weken diabetespatiënt, en als ouders vertrouw je er op dat het waar is wat zij zeggen. Het vreemde was dat in de gehele tak van haar familie geen diabetes voorkwam. Inmiddels spoot Lotte 6 keer per dag en stond ze op de lijst voor een insulinepomp.

  Op een verjaardag hoorden de ouders van onze praktijk, en namen telefonisch contact met ons op. Na het maken van een afspraak op korte termijn, gezien de ernst van de situatie, ontmoette ik Lotte. Na de intake ben ik gaan kijken wat mogelijk de oorzaak kon zijn van de plotselinge diabetes. Het meisje was moe. Iedere avond na het eten waren haar darmen overstuur en op school kon ze zich nauwelijks concentreren. Dat bleek ook wel uit de leerprestaties. Verder was haar zicht de laatste jaren achteruit gegaan en droeg ze sinds 2,5 jaar een bril. En ze had vaak hoofdpijn. Bij een vegatestmeting haalde ik eruit dat Lotte de ziekte van Lyme bleek te hebben, waardoor er een ontstekingsproces was veroorzaakt aan de alvleesklier. Uiteraard waren er meer processen in het lichaam die niet heel lekker verliepen.
  Lotte kreeg een homeopathische kuur voor de ziekte van Lyme en een traject van APS-behandelingen. Wat was het mooi om te zien dat ze zich iedere week beter ging voelen. En zelfs de suikerwaardes verbeterden! Toen we na 6 maanden klaar waren met de behandeling waren de suikerwaardes normaal en hoefde Lotte geen insuline meer te spuiten en was de insulinepomp dus ook niet meer nodig. Ze ging weer vrolijk en vol energie naar school, had geen buikpijn meer en de spuiten heeft ze teruggebracht naar de specialist. Ze heeft zelfs haar bril niet meer nodig, omdat ze alles weer scherp kan zien! Het is een compleet ander kind dan de eerste keer dat ik haar zag. Van een bleek, stil meisje met wallen onder haar ogen is ze veranderd in een blozende tiener vol energie. En ze vertelde me opgelucht dat het op school nu ook weer veel beter gaat. Heerlijk!

  Mirjam Iseger – Praktijk Iseger

  Teken in mijn achtertuin?
  Laatst had ik thuis een gesprek over teken, waarbij ik tegen mijn partner zei: ‘Die krengen vallen uit bomen. Ik ga echt niet het bos in hoor!’

  Toen ik Mirjam belde om een nieuw artikel door te spreken voor ForYou Magazine, vertelde ik dit haar en vroeg haar wie gelijk had. Mirjam is immers de specialist! Ze lachte hardop en toen wist ik genoeg: ik was het niet! Ik vertelde wat ik nog meer dacht te weten: teken zitten in bomen en zijn alleen in het bos of in struiken te vinden. En als je gebeten bent en je hebt gif van de teek binnengekregen, dan krijg je een rode kring: dat betekent de ziekte van Lyme. Wij mensen denken te weten hoe wij de ziekte van Lyme kunnen voorkomen, nou niet dus! Je kunt alleen Lyme krijgen als je een rode kring op je lichaam ziet. Dat is de enige reden. Dus als je in het bos loopt of door bosjes heen loopt.

  ‘Ja’, zegt Mirjam, ‘dat denkt iedereen. Dat is de onwetendheid van de mens. Weet je waar ze echt zitten? En hoe het gif in je lichaam kan komen? Ze zitten gewoon in je achtertuin hoor. Je katten nemen ze mee naar binnen, en je kunt het zelfs krijgen door dazen, muggen en vlooien die op je hond of kat zitten! En dat heb je gewoon niet door! Het is niet alleen een rode kring. Op het moment dat je bijvoorbeeld een muggenbeet hebt, en die mug is drager van het gif, kun je al de ziekte van Lyme krijgen. En dan krijg je klachten die je wellicht niet kan verklaren of een andere oorzaak toegewezen krijgen van bijvoorbeeld je huisarts. Ik heb bijvoorbeeld ook iemand behandeld die volgens artsen diabetes had. Maar dat bleek de ziekte van Lyme te zijn, gek he?

  En dat verhaal heeft ze me toegestuurd en kun je hieronder lezen!

  Lieve lezers, blijf goed opletten en bij onverklaarbare klachten gewoon Praktijk Iseger bellen!

  Janna – ForYou Magazine

  Wil je hier nog meer waardevolle tips en informatie over vinden kijk dan hier.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply