Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Weet wat je kiest: een warmtepomp
    Rate this post

    Je hoort het steeds vaker: de warmtepomp heeft de toekomst. Dit komt doordat de overheid alle huishoudens vanaf 2050 van het gas af wilt. Een mooi alternatief voor gas is een warmtepomp. Dit wordt ook nog eens versterkt door de stijgende gasprijzen. Want hoewel het prijsplafond voor gas eraan komt, is dit maar tijdelijk. Waar het plafond voor de gasprijzen tijdelijk is, zijn de voordelen van een warmtepomp voor een veel langere periode. De levensduur is namelijk 15 tot 20 jaar. Het is dan ook een goede investering. Maar hoe werkt een warmtepomp eigenlijk? En waar moet je op letten? We vertellen je er meer over, zodat je weet waar je in investeert!

    Diep in de grond
    Een warmtepomp haalt warmte van buiten de woning naar binnen. De warmte komt uit de grond. Hiervoor is er wel een warmtebron nodig, zoals een warmte koude opslag (WKO). Deze WKO wordt ingegraven. Dit kan variëren van 30 meter tot zelfs 250 meter diep. Daarom is kwaliteit belangrijk. TSE online levert voor WKO-systemen dan ook speciale leidingen. Op die manier kan de vloeistof niet ontsnappen. Maar TSE Enter zorgt ook voor een waterdichte afsluiting van de pompkamer. Zo weet je zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van de WKO en de warmtepomp.

    Verwarmen én koelen
    Een voordeel van een warmtepomp is dat het niet alleen kan verwarmen, maar ook nog eens kan verkoelen. Dit is een ideale oplossing voor de warme zomermaanden. Als je kiest voor WKO met warmtepomp kun je ongeveer 60% energie besparen als je jouw huis wil verwarmen en zelfs 80% energie als het gaat om het koelen van je huis.

    Isolatie
    Door de stijgende energieprijzen wordt er ook steeds meer aandacht gegeven aan isolatie van huizen. Hoe goed je huis is geïsoleerd, is ook van belang als je een warmtepomp gaat kiezen. Er zijn namelijk 3 soorten warmtepompen: volledig elektrisch, hybride en tot slot is er nog een ventilatiewarmtepomp. Breng dit dan ook goed in kaart en laat je hierin goed adviseren.

    Subsidie
    We hebben eerder al gezegd dat een warmtepomp een goede investering is. Maar het is geen goedkope investering. Gelukkig zijn er een aantal subsidies beschikbaar, waardoor je de kosten enigszins kunt drukken. Een warmtepomp moet daarvoor wel aan bepaalde eisen voldoen. Zo moet het onder andere onderdeel zijn van een verwarmingstoestel. De hoogte van het subsidiebedrag is op dit moment € 500 tot € 2.500. Een mooie meevaller dus!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply