Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Neem afscheid van chronische klachten
    Rate this post

    Heb je er ooit bij stilgestaan dat de dingen die je eet, drinkt en doet van grote invloed kunnen zijn op je gezondheid? Wist je dat chronische en vage klachten, waar de reguliere geneeskunde vaak geen antwoord op weet, heel vaak veroorzaakt worden door een verkeerd voedingspatroon?

    ‘Het begint allemaal bij de voeding’, weet orthomoleculair therapeut Tina Streng. ‘In de top 3 van die chronische vage klachten staan vermoeidheid, darm-/ maagproblemen en hormonale problemen. Er valt enorm veel winst te behalen door naar de voeding te kijken om te zien of er tekorten zijn in bijvoorbeeld vitamines, mineralen, eiwitten, vezels en vetten. Maar daarnaast zijn een gezonde leefstijl en lichaamsbeweging ook heel belangrijk. Op dat gebied reik ik, als voormalig fysiotherapeut, eveneens tools aan.’

    Asyra-Pro
    ‘’Orthomoleculair’ is eigenlijk een heel moeilijk woord voor iets wat helemaal niet zo ingewikkeld is’, lacht Tina. ‘Het woordje ‘ortho’ betekent ‘recht’ en ‘moleculair’ ‘de moleculen betreffende’. Wanneer je optimale voedingsstoffen in de juiste verhouding binnenkrijgt, kun je sneller in balans komen. Bij veel mensen is er echter sprake van een disbalans, waardoor allerlei fysieke, maar ook mentale problemen kunnen optreden. Met speciale apparatuur, de Asyra-Pro, kan ik dat binnen een paar minuten doormeten. De Asyra-Pro is een mooi voorbeeld van een goed meet- en behandelapparaat. Het spoort energieblokkades in veertig organen en bijbehorende orgaansystemen op en gaat daarnaast ook op zoek naar de oorzaken van die verstoringen. Dat kunnen bijvoorbeeld allergieën, voedsel­intoleranties, bacteriën, virussen, schimmels, parasieten, voedingstekorten, psyche en emotie zijn. De Asyra-Pro maakt onzichtbare informatie zichtbaar.

    Aan de hand van alle gegevens stel ik vervolgens een behandelplan op. Daar waar het nodig is, maak ik gebruik van natuurlijke voedingssupplementen om de tekorten sneller aan te vullen en verder gaan we aan de slag met het voedingspatroon en de leefstijl. Cliënten voelen daardoor vaak al snel hun energie terugkomen en klachten verminderen of kunnen zelfs verdwijnen. Bijkomend voordeel is dat ze er ook vaak door afvallen, maar dat is nooit een doel op zich.’

    PNEI-therapeut
    De Orthomoleculaire Geneeskunde en de Asyra-Pro maken bij Tina onderdeel uit van haar therapiebehandeling. ‘Ik ben ook PNEI-therapeut. PNEI is de wetenschap die zich bezighoudt met de communicatie tussen en binnen de psyche, het centrale zenuwstelsel, het hormoonstelsel en het immuunsysteem. Ik bekijk de samenhang tussen al die klachten en ben altijd op zoek naar dat ene ontbrekende stukje van de legpuzzel. En daarbij gebruik ik voor alles mijn gezond verstand, samen met mijn intuïtie. Als ik het vermoeden heb dat er iets niet klopt, verwijs ik meteen terug naar de huisarts.

    Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten zich ervan bewust worden dat ze zelf invloed kunnen hebben op hun eigen gezondheid. Niet voor niets heet mijn praktijk Gezondheid in handen!

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply