Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Neem tijd voor het toilet
    Rate this post

    We hebben het tegenwoordig allemaal zó druk, dat we soms zelfs vergeten dat we ook nog mens zijn. We vliegen van hot naar her, ondertussen proberen we nog snel even een broodje naar binnen te werken en pas aan het einde van de dag komen we weer tot rust. Een plaspauze kan er dan best wel eens bij inschieten. Heel begrijpelijk, maar dat kan gevolgen hebben…

    Vooral vrouwen stellen hun toiletbezoeken vaak uit. Dit kan door verschillende redenen komen, van ‘ik heb belangrijke dingen te doen, het kan nog wel even wachten’ tot ‘ik vind het niet prettig om hier naar de wc te gaan’. Veel vrouwen praten er eigenlijk bijna nooit over, terwijl het de normaalste zaak van de wereld is. Dus laten we het er eens over hebben.

    Wat merk je?
    Wanneer we geen tijd nemen om gedurende de dag rustig naar de wc te gaan, kunnen er veel klachten ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan urineverlies. Vrouwen die kinderen hebben gehad of ouder zijn, kunnen namelijk last krijgen van verslapte bekkenbodemspieren, waardoor het moeilijker is om de plas op te houden. Maar ook kun je problemen krijgen met je stoelgang, zoals obstipatie.

    Timemanagement
    Probeer daarom elke dag je toiletbezoeken te plannen, zodat je om de ongeveer twee uur naar de wc kunt gaan, bijvoorbeeld wanneer je toch opstaat om water te drinken. Of plan eens één momentje per week in om je bekkembodemspieren te trainen. Dat helpt dan weer bij urineverlies. Niet te vergeten: realiseer je dat je niet verantwoordelijk bent voor alles om je heen, maar wel voor je eigen gezondheid.

    Wist je dat… minder drinken niet helpt tegen urineverlies? Integendeel: het wordt er juist erger door. Je urine wordt er namelijk geconcentreerder door, waardoor je blaas sneller geïrriteerd raakt. Ook verstoort te weinig drinken je plaspatroon. Dus gewoon blijven drinken!

    Coachingspraktijk Natuur(lijk) Bewegen
    Marije Thepass begeleidt kinderen en hun ouder(s) of verzorger(s) die met vragen rondlopen waar ze zelf niet uitkomen. Marije: ‘Hierbij vind ik de natuur en het in beweging zijn belangrijke speerpunten. Ik coach dan ook niet vanuit een praktijkruimte, maar mijn sessies vinden zoveel mogelijk in de natuur of op locatie plaats. Ik wil graag dat iedereen zelf ontdekt wat de oplossingen zijn om zijn of haar eigen ik weer terug te vinden. Ik help om handvatten te vinden die snel en blijvend resultaat leveren.’

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply