Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Omarm de woorden uit jouw hart

  De gedachten malen door je hoofd, situaties worden herhaald en herhaald. ‘Als ik nou anders gereageerd had, wat zou er dan gebeurd zijn? Misschien gebruikte ik de verkeerde toon! Maar ach, hij toonde ook geen interesse, logisch dat ik onaardig werd!’ Je loopt maar even naar buiten, een luchtje scheppen, maar dat gepieker achtervolgt je gewoon… ‘Laat me los!’

  Vele mensen hebben relationele problemen. Dat komt vaak voort uit jeugdproblematiek bij één of beide partijen. Als jij gepest bent op school, kun je daardoor een gebrek aan zelfvertrouwen ontwikkelen, daaruit vloeit bijvoorbeeld faalangst voort en daaruit bijvoorbeeld een gebrek aan daadkracht. Maar er is perspectief! Jouw relatie kan weer rustig en respectvol zijn, intiem… Een relatie waarin meningsverschillen achter jullie gelaten kunnen worden en er een toekomstperspectief is waarin jij je partner goed vindt zoals hij is.

  Verstoorde communicatie
  Bij relationele problematiek is er bijna altijd sprake van een verstoorde communicatie. Niet alleen jouw woorden zijn belangrijk, maar ook je toon en je houding. De één kan iets verkeerd brengen, de ander kan iets verkeerd opvatten en daar ga je weer. Je wil er allebei graag uitkomen, maar toch blijft het botsen en dat houdt jou bezig. Je piekert, voelt je moe en wilt de handdoek in de ring gooien.

  Het komt wel goed, schatje!
  Gedachten bestaan uit woorden. Als jij alle lieve, ­oprechte, gedachten die jij over jouw partner hebt in alle rust op zou schrijven, durf je open te zijn, durf je kwetsbaar te zijn. De tranen rollen over je wangen. Op het papier zie je de liefde terug die jij en je partner hadden, dat raakt de kern. Het voelt alsof jullie weer samensmelten. Bij relatietherapie leer jij hoe je al die woorden en gevoelens over kunt brengen op jouw partner zoals jij ze bedoelt en voelt! Dit geldt ook voor jouw partner. Zo ontstaat er wederzijds begrip. Er ontstaat een stabiele basis. Jouw gevoelens bestaan niet meer slechts in de woorden in jouw gedachten. Ze kunnen weer gedeeld worden. Samen is niet jij en ik, samen dat is wij!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply