Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Eerste hulp bij energielekken!
  Rate this post

  Jouw agenda staat vol met ‘moetjes’: je collega helpen met een klus in de avonduren, een taart bakken voor de muziekvereniging van je kind en dan nog dat etentje met je kennissen. Coaching kan helpen om onderscheid te maken tussen ‘energievreters’ en ‘energiegevers’, zodat je weer frisser en met meer energie in het leven staat. Hiervoor ben je aan het goede adres bij lifestylecoach Margeet Bol!

  ‘In de coaching krijg je een mentaal steuntje in de rug’, vertelt Margreet. ‘Ik hanteer een positieve benadering. Jij als cliënt hebt een bepaald doel voor ogen, zoals minder stress of weer meer energie willen hebben. Wanneer het doel zodanig is geformuleerd dat het realistisch is, ga ik samen met jou op zoek naar wat er nodig is om je doel te bereiken. In het geval van stressvermindering gaan we vooral aan de slag met timemanagement. Samen nemen we je agenda door: welke activiteiten zullen je energie geven of juist kosten, wat kan er eventueel op een ander moment worden gepland? Waar mensen niet altijd bij stilstaan, is dat leuke dingen óók energie kosten. Hier maak ik hen van bewust.’

  Bestrijden van overgewicht
  ‘Ook coach ik bij overgewicht. Een doel waar iemand meestal naar toewerkt, is een X kilo minder. Meestal knippen we het bereiken van je doel in kleine stapjes op, met week- of maanddoelen. Zoals: ‘deze week 2 keer bewegen’. Verder kan lifestylecoaching ook goed werken voor bedrijven. Het helpt om werknemers gezond te houden, stress te reduceren en ziekteverzuim tegen te gaan. Sommige werknemers ervaren veel stress. Voor werkgevers is het soms niet duidelijk of die stress voorkomt werkgerelateerd is, of voortkomt uit de privésfeer. Wat er precies aan de hand is, én wat er nodig is om de stress aan te pakken, wordt duidelijk in de coaching. Ook kan de coaching in groepsverband plaatsvinden. Zo had ik laatst een groep werknemers die met z’n allen werkten in een grote zaal. Omdat ze elkaar steeds afleidden, werd er niet altijd even effectief en efficiënt gewerkt. Een verandering van de werkplekken zorgde ervoor dat ze anders te werk gingen, én er ook betere werkresultaten werden bereikt.’

  Goed om te weten: vergoeding
  Goed nieuws: per 1 januari 2019 komt leefstijlcoaching hoogstwaarschijnlijk in de basisverzekering, omdat de leefstijltrainingen een gezonde manier van leven bevorderen.

  ‘Wat heeft lifestylecoaching mij goed geholpen!’
  De hulp van Margreet sloot goed bij mijn situatie aan. Hiervoor heeft zij naar mijn totaalplaatje gekeken. Vanwege mijn epilepsie en de medicijnen die ik slik, ben ik vaak en snel moe. Hierdoor onderneem ik niet zoveel en is het soms net alsof mijn leven stilstaat. Samen bespraken we wat ik graag wil: wat mijn doel is en hoe we dat gaan bereiken. Zelf dacht ik vooral aan sporten. Hier gingen we inderdaad mee aan de slag, maar er kwam natuurlijk veel meer bij kijken. Voeding en lekker in je vel zitten door middel van ontspanning zijn minstens zo belangrijk. Om die reden gebruik ik nu ook aanvullende supplementen voor meer energie. Wanneer ik bij Margreet ben, krijg ik niet alleen coaching bij timemanagement en het bewegen en eten. Ik kan ook altijd rekenen op een luisterend oor. Dat is het állermooiste aan een lifestylecoach: je hebt alles inéén. Inmiddels gaat het een stuk beter met me: ik heb weer meer energie, ben een stuk vrolijker en onderneem ook weer dingen.

  Marieke

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply