Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Korte metten met nek- en schouderklachten
  Rate this post

  Blijf niet rondlopen met nek- en schouderklachten! Ondanks dat deze totaal verschillende oorzaken kunnen hebben, zijn ze met zachte ontspannen technieken goed te behandelen.

  Wanneer je door een klap of val een whiplash oploopt, is het logisch dat je pijnklachten krijgt. Maar de oorzaak kan ook vanuit het lichaam zelf ontstaan, vanuit je stofwisseling, waarbij bijvoorbeeld je lever, het immuunsysteem of schildklier niet geheel optimaal functioneren. Dit creëert een onbalans in je energiesysteem (de meridianen) waar je spieren op reageren. Het hele lichaam verstijft, waardoor een scheefstand in je nekwervels en je wervels in je bovenrug kunnen ontstaan.

  Nekklachten door klap of val
  ‘Niet alleen de oorzaken zijn verschillend; ook de behandeling heeft een andere benadering’, legt Wemeltje Eising uit. ‘Als de pijn veroorzaakt wordt door een mechanische klap, dus iets van buiten het lichaam zoals bij een whiplash het geval is, zal dat ook mechanisch verholpen moeten worden. Zo’n klap heeft niet alleen gevolgen voor je nek, maar ook voor de rest van je wervelkolom. Bij een whiplash wordt dan ook als eerste, het klinkt misschien gek, de stand van het bekken gecorrigeerd. De nek zelf is daar nog veel te kwetsbaar voor. Na een correctie van het bekken komt de rug in een betere stand, wat al veel verlichting kan geven. Gedurende de behandelingen werk ik langzaam van onder naar boven, en pas in een veel later stadium komt de nek zo nodig aan bod. Doordat ik eerst de basis aanpak, krijgt het lichaam zelf de kans om de nek en schouderpartij te herstellen.’
  Nek- en schouderklachten door stress Pijn in je nek en/of schouderklachten kunnen echter ook veroorzaakt worden door een onbalans in je organen. Bij extreme stress of slechte voeding komt je stofwisseling zó erg op spanning te staan, dat dit een verstijving van je nek en pijn tussen je schouderbladen kunnen veroorzaken. ‘De stand van de wervels’, legt Wemeltje uit, ‘laat zien welke organen in onbalans zijn en een extra ondersteuning nodig hebben. Tijdens de behandeling en voor thuis geef ik dan ook speciaal voor de cliënt samen­gestelde homeopathische druppels mee, die ervoor zorgen dat het positieve effect van de behandeling behouden blijft.’

  Effectieve behandeling
  De behandeling voor beide situaties heeft een ontspannen en pijnloos karakter. Je lichaam, en met name je spieren rond de wervelkolom, worden in maximale ontspanning gebracht. Je energiesysteem komt hierbij in balans waarna alleen zo nodig een lichte correctie nodig is om de pijnlijk blokkades op te heffen. Met als resultaat dat je je nek en schouders weer soepel en vrij kunt bewegen en je weer als vanouds kunt functioneren!

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply