Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
  • Reken af met een droge huid
    Rate this post

    Als je voor de spiegel staat en je gezicht van dichtbij inspecteert, vallen de ruwe, schrale en rode plekjes je op. Ook voelt je huid droog en trekkerig aan. Niet alleen je gezicht en je lippen, maar ook je handen en onderbenen kunnen hier last van hebben. Hoe ontstaat een droge huid en wat kun je eraan doen?

    Onder normale omstandigheden is er een evenwicht in de waterhuishouding van de huid met de omgeving. De huidbarriëre bestaat voornamelijk uit vetten. Wanneer deze vetten minder worden, dreigt de huid water te verliezen, met als gevolg een droge huid.

    Oorzaken van uitdroging
    De belangrijkste oorzaken van uitdroging van de huid zijn:
    – het gebruik van stoffen die de huidvetten doen verdwijnen. Denk aan zeep, water en andere reinigingsmiddelen.
    – fysische factoren. Tijdens het winterseizoen zorgt het gebruik van verwarming voor een droge atmosfeer.
    – aangeboren huidziekten: atopisch eczeem, psoriasis en ichthyosis (‘visschubbenhuid’).
    – ouderdom. Het is bekend dat de verouderde huid het vermogen verliest om water vast te houden. De oorzaak ligt in een achteruitgang van de barrièrefunctie van de opperhuid.

    Adviezen voor de dagelijkse huidverzorging:
    – Gebruik parfumvrije en hypoallergene huidverzorgingsproducten.
    – Douche niet te lang en gebruik altijd lauw water.
    – Het is niet nodig uw huid dagelijks schoon te ‘schrobben’ met behulp van allerlei hulpmiddelen (borstels en dergelijke). Gebruik liever zachte bad- of douchesponzen.
    – Na het douchen de huid niet droogwrijven, maar droogdeppen. Smeer een huidemulsie (bodylotion) in binnen 3 minuten na het afdrogen.
    – Een alternatief voor bodylotion is het aanbrengen van een bad- of doucheolie.

    Ureum: een ‘gouwe ouwe’
    Bij een droge huid wordt het ingrediënt ureum vaak toegevoegd. Ureum is een natuurlijke, lichaamseigen stof die geproduceerd wordt door de lever bij de eiwitstofwisseling. Het menselijk lichaam ‘gebruikt’ ureum voor de vochtregulering in de nieren en het teveel aan ureum wordt uitgescheiden in de urine.
    Ureum wordt al sinds 1940 in cosmetische crèmes gebruikt. Echt een ‘gouwe ouwe’ dus! Het ureum dat gebruikt wordt in crèmes, is natuurlijk niet letterlijk uit urine afkomstig, maar wordt nagemaakt in een laboratorium. Ureum is zo bijzonder omdat het vocht vasthoudt in de huid. Ureum is één van de zogenaamde ‘Natural Moisterizing Factors’ en zorgt ervoor dat de huid optimaal gehydrateerd wordt. Ook zorgt ureum voor het verdwijnen van overtollige huidschilfers. Ureum is dus een heel goed ingrediënt om de huid weer zacht en soepel te doen laten aanvoelen!

    Eigenlijk bestaat er geen allergie voor ureum; wel kun je soms een prikkelend gevoel ervaren wanneer ureum op een beschadigde huid wordt aangebracht. Dit kan geen kwaad en betekent alleen dat je huid toe is aan goede verzorging.

    Verschillende concentraties
    De producten zijn er met verschillende concentraties van het hydraterende ureum. De concentratie ureum die je nodig hebt, hangt af van de mate van droogte van jouw huid.

    Voor meer informatie over een droge huid kun je je laten adviseren door een gespecialiseerde huidtherapeut.

    Productlijn voor de droge huid
    Eucerin heeft een lijn ontwikkeld voor de droge huid met het ingrediënt ureum:
    – UreaRepair PLUS crème 30% Urea (plaatselijk voor de extreem droge, ruwe, verdikte en schilferende plekken op de huid, bijvoorbeeld de hielen)
    – UreaRepair PLUS lotion 5% Urea (bodylotion)
    – UreaRepair PLUS lotion 10% Urea (bodylotion)
    – UreaRepair PLUS bodycrème 5% Urea (bodycrème)
    – UreaRepair PLUS handcrème 5% Urea
    – UreaRepair PLUS voetencrème 10% Urea
    – UreaRepair PLUS waslotion 5% Urea
    – Verzachtende gezichtscrème 5% ureum

    Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply