Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Acupunctuur biedt ondersteuning
  Rate this post

  Borstkanker zet je leven op z’n kop en brengt zowel je lichaam als je geest uit balans. Gelukkig zijn er veel behandelingen mogelijk om deze ziekte mee aan te pakken. Heb je wel eens aan acupunctuur gedacht? Waarschijnlijk niet, maar acupunctuurbehandelingen kunnen je veel goeds brengen. Acupunctuur kan ondersteuning bieden rond de bijwerkingen van de behandelingen.

  In ons lichaam bevinden zich energiebanen waarlangs energieën lopen. Deze energieën lopen voortdurend in elkaar over, maar kunnen ook uit balans raken. Deze energiebanen noemen we ‘meridianen’. Alle meridianen vormen een netwerk, waarop de acupunctuurpunten liggen. Elk van die punten staat in contact met een orgaan of met een bepaalde functie. Bij ziekte kan de acupuncturist met behulp van naalden bepaalde energieën afremmen of juist stimuleren.
  Door de behandelingen tegen borstkanker kan de energiestroom in je lichaam geblokkeerd raken, waardoor allerlei klachten kunnen ontstaan. Veel voorkomende klachten zijn bijvoorbeeld pijn, misselijkheid, vermoeidheid, een verminderde eetlust en diarree, maar ook psychische klachten als somberheid en angst.

  Zelfherstel
  Met behulp van heel dunne naaldjes, die je bijna niet voelt, kan de acupuncturist ervoor zorgen dat de energie weer vrij kan stromen en het lichaam aangezet wordt om zichzelf te herstellen. De klachten verminderen of gaan zelfs ­helemaal weg.

  Betere start
  Acupunctuur kan prima ingezet worden naast chemo­therapie en radiotherapie. Wanneer je je laat behandelen met acupunctuur vóórdat je de therapieën ondergaat, kun je zorgen voor een hoger energieniveau, waardoor je in een betere conditie de therapieën kunt ondergaan.

  Acupunctuur wordt grotendeels vergoed vanuit de ­aanvullende verzekering.

  Over mij
  In 2000 ben ik afgestudeerd aan de HBO-MBRT (medische beeldvormende en radiotherapeutische technieken). Sindsdien ben ik werkzaam als radiodiagnostisch laborant in ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen. Mijn werkzaamheden bestaan uit het uitvoeren van verschillende diagnostische onderzoeken. Voorbeelden zijn het maken van een röntgenfoto, mammografie of een CT-scan.
  Al snel kreeg ik de mogelijkheid om me verder te specialiseren tot MRI-laborant (Magnetic Resonance Imaging). In 2003 heb ik hiervoor een post-HBO-opleiding gevolgd.
  Vooral de laatste jaren ben ik nieuwsgierig geworden naar het ontstaan van pathologie. De invloed van onze leefstijl op onze gezondheid wordt maar al te vaak onderschat. Ziekte is vaak een niet op zichzelf staand verschijnsel. Onze lichamelijke en geestelijke gesteldheid als ook onze leefomgeving en voeding zijn belangrijke factoren. Binnen de Chinese geneeskunde worden al deze facetten in een groter geheel geplaatst. In 2012 ben ik daarom begonnen aan een studie Chinese geneeskunde. Daarna volgde al snel de studie Acupunctuur en Tuina therapie (therapeutische massage). In mijn praktijk kun je terecht voor behandeling van diverse klachten. Maak gerust vrijblijvend een afspraak. Tijdens een intakegesprek bespreken we welke behandeling het beste bij je past.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply