Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Breng je lichaam weer in balans
  Rate this post

  Stress. Wie kent het niet? Een beetje is niet erg, het houdt je alert, geconcentreerd en efficiënt. Maar wanneer het zich opstapelt en je lichaam niet de kans krijgt om te herstellen, zul je daar de gevolgen van ondervinden. Gevolgen die kunnen variëren van burn-out, emotionele problemen en pijn tot vermoeidheid, allergieën en leerproblemen.

  Elke cel in je lichaam heeft een bepaalde spanning. Dit zorgt ervoor dat die cel kan doen wat die behoort te doen en daardoor is je lichaam in balans. Wanneer de spanning in je cellen door (langdurige) stress verandert, kunnen deze cellen niet meer functioneren en ontstaan er klachten. Je zou je lichaam kunnen vergelijken met een goed werkende telefooncentrale. Als deze niet goed functioneert, zit er een storing op de lijn. De informatie wordt niet goed doorgegeven, wordt verkeerd vertaald of komt ergens anders aan. Ook al is het lichaam er van nature op gericht om een onbalans in het lichaam te herstellen, soms is er iets extra’s nodig om dit proces in gang te zetten of te ondersteunen.
  Met kinesiologie kunnen het stressniveau en de stressverandering in je lichaam in kaart worden gebracht. Via spiertesten wordt je lichaam bewust gemaakt van de verstoring. Dat gebeurt door op een bepaalde manier zachte druk op de spieren uit te oefenen. Het lichaam wordt eraan herinnerd hoe het in balans functioneerde. Soms is het dat een beetje ‘verleerd’ door diverse vormen van stress. Daarom is luisteren naar je lichaam zo belangrijk. Kinesiologie pakt het probleem echt bij de oorzaak aan en richt zich niet alleen maar op de gevolgen van je klacht.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply