Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • De beste start komt uit het hart

  De bevalling is een spannende gebeurtenis waar je zo goed mogelijk op voorbereid wil zijn.

  In het Centrum voor geboortezorg in Hoorn is alles erop gericht om jou en je kindje zo goed mogelijk bij zwangerschap en geboorte te begeleiden. In het centrum werken verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen en verpleegkundigen samen aan de beste geboortezorg.

  Thuis, poliklinisch of medisch bevallen
  De meeste vrouwen bevallen thuis met hun eigen verloskundige, maar soms is dat niet mogelijk of gewenst. Dan beval je in het ziekenhuis. Hoe gaat dat in zijn werk?

  Poliklinische bevalling
  Als je zonder medische indicatie in het ziekenhuis bevalt, ‘huur’ je samen met je eigen verloskundige een suite in het ziekenhuis. Als de bevalling anders verloopt en er meer medische hulp nodig is, dan is die meteen beschikbaar. Na de bevalling ga je weer naar huis.

  Medische bevalling
  Bij een medische indicatie moet je in het ziekenhuis bevallen. Soms ben je tijdens de zwangerschap al onder behandeling van een gynaecoloog. Maar ook tijdens of na de bevalling kan er nog een reden zijn dat je in het ziekenhuis moet worden opgenomen. Bijvoorbeeld als je pijnstilling wenst, je kindje in het vruchtwater heeft gepoept of als de placenta niet spontaan geboren wordt.

  Wat wil jij?
  De zorgprofessionals vinden dat je zélf de regie moet hebben over je zwangerschap en bevalling. Ze stimuleren je om een beval- en geboorteplan te maken waarin staat hoe jij het liefst wilt bevallen en wat je wensen zijn. Misschien wil je bevallen in bad of op de baarkruk, zelf muziek meenemen of gebruik maken van een geboortefotograaf. Samen met je verloskundige of gynaecoloog kijk je of je wensen haalbaar zijn. De veiligheid voor jou en je kindje staat altijd voorop!

  Luxe en comfort
  De moderne beval- en kraamsuites in het Centrum voor geboortezorg zijn zo huiselijk mogelijk ingericht. Moeder en kind verblijven in hun eigen suite en de partner kan blijven slapen. Iedere suite heeft een eigen iPad, koelkast, toilet en douche. Het ontbijt, de lunch en het diner bestaan uit een uitgebreid buffet, waarvan zoveel mogelijk wordt bereid met verse producten uit de regio.

  Bevalbad
  Het Centrum voor geboortezorg is ook uitgerust met luxe bevalbaden. Bevallen in bad kan je ondersteunen in het opvangen van de pijn en weeën. Daarnaast kan het warme water voor een geleidelijke ontsluiting zorgen en biedt het bevalbad je alle ruimte om te kunnen bewegen tijdens de weeën.
  Niet alleen jij, maar ook je baby kan baat hebben bij een bevalbad. De overgang vanuit het vruchtwater en de baarmoeder naar het water verloopt vaak heel natuurlijk en rustig.

  Zorg op de suite, net als thuis
  In de kraamsuite komen de zorgverleners naar je toe. Zij begeleiden jou en je partner in de zorg voor jezelf en de zorg voor je baby. Door samen te zorgen voor je kind, willen ze het verblijf in het Centrum van geboortezorg zoveel mogelijk op thuis laten lijken. Belangrijk daarbij is dat de zorgprofessionals de partner (of een andere naaste) betrekken in de zorg voor moeder en kind. Denk bijvoorbeeld aan het wassen en voeden van je baby.
  De verpleegkundige of kraamverzorgende ondersteunt waar dat nodig is. Je kunt zelf bepalen wanneer je bezoek wil ontvangen. Er zijn geen vaste bezoekuren.

  Altijd samen
  De zorgprofessionals streven ernaar dat moeder en kind altijd samen kunnen blijven. Als je om medische redenen langer moet blijven, dan kunnen je baby en partner dag en nacht bij je blijven. Als de kinderarts besluit dat je kind op de neonatologieafdeling opgenomen moet worden, zijn daar couveusesuites, zodat jij en je partner ook daar dichtbij je baby kunnen blijven.

  Kom je kijken?
  Ben je benieuwd naar het Centrum voor geboortezorg? Ga dan naar de voorlichtingsavond met rondleiding. Op de website zie je wanneer de eerstvolgende voorlichtingsavond en rondleiding is gepland.

  Wat vind je waar?
  Maelsonstraat 9, Centrum voor geboortezorg:
  – Begeleiding zwangerschap door verloskundigenpraktijk EVA van Hoorn
  – Begeleiding zwangerschap door een gynaecoloog en klinisch verloskundige van het Westfriesgasthuis (medische indicatie)
  – Echopraktijk voor vrouwen
  Maelsonstraat 9 ligt vlak naast het Westfriesgasthuis. Betaald parkeren is mogelijk op het Transferium (station) of in de parkeergarage van het Westfriesgasthuis.

  Maelsonstraat 3, Westfriesgasthuis:
  – Kraamsuites: voor als je poliklinisch (met eigen verloskundige en kraamverzorgster) of medisch bevalt
  – Couveusesuites: voor baby’s die na de geboorte deskundige zorg van een kinderarts en een neonatologieverpleegkundige nodig hebben. Je eigen kraamverzorgster komt de eerste 8-10 dagen 3 uur per dag bij jou en je kindje.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply