fbpx
Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • In deze moderne tijd van screening en vroege diagnostiek van borstkanker is de kans op overleving na behandeling zeer groot. Zoals elders in deze uitgave te lezen valt, is er een grote verscheidenheid aan mogelijkheden om borst­kanker te behandelen. Directe reconstructies en borstsparende ingrepen zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse borstkankerzorg.

  Na allerlei ingrepen en aanvullende behandelingen komt er vaak een moment dat het allemaal even klaar is en dat een patiënte wat rust wil. Kliniek Alphen stapt op dat moment vaak over van cure naar care. Met adviezen ten aanzien van voeding, beweging en levensstijl helpen de medewerkers hun cliëntes weer een plek te vinden voor zichzelf.

  Vanzelfsprekend hebben ze het ook over de toekomst, want er zijn vaak toch nog wel wat wensen overgebleven na de eerste behandelingen. Juist waar het die finishing touches betreft, is Kliniek Alphen gespecialiseerd. De drie plastisch chirurgen, waarvan twee vrouwelijke, hebben een flinke staat van dienst als het gaat om ­reconstructieve borstzorg.

  ‘Vaak kunnen wij veel betekenen’
  John van der Werff, plastisch chirurg en directeur van Kliniek Alphen: ‘Vaak kunnen wij veel betekenen voor vrouwen die zijn behandeld voor borstkanker. Om een voorbeeld te noemen: na een borstsparende ingreep en bestraling resteert nogal eens een strak en soms pijnlijk litteken. Door dit litteken en oedeem kan het lastig zijn om de arm goed te bewegen. Ook zijn er soms rode verkleuringen in de huid na bestraling. Onze huidtherapeute kan zowel oedeemtherapie toepassen als met een laserbehandeling de huidverkleuringen behandelen. Wij hebben hiervoor het meest geavanceerde laserplatform dat er is. Ook het strakke gevoel van het litteken valt te verhelpen. De plastisch chirurg kan met lipofilling, het inspuiten van de huid van het litteken met vetweefsel van de patiënte zelf, dit vaak veel soepeler en zachter maken.’

  Andere behandelingen
  Dat vrouwen hier baat bij hebben, is duidelijk, en er zijn ook andere behandelingen mogelijk. Zo is Kliniek Alphen de eerste kliniek in Nederland die ThermiVa aanbiedt. Dit is een uit de Verenigde Staten overgekomen techniek van Radio Frequente energie (RF-technologie), voor allerhande vrouwelijke ongemakken. Zoals gezegd is er een ook zeer ervaren huidtherapeute werkzaam die een heel scala aan behandelingen doet, variërend van het permanent en pijnloos verwijderen van overbeharing tot aan cosmetische peelings en dermabrasie. Ook de plastisch chirurgen zijn van vele markten thuis. Denk hierbij aan de correctie van littekens en de eerder genoemde lipofilling, die ook nog wat volume kan geven aan eventuele contourdefecten.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply