Rate this post
 • Een achtbaan van emoties
  Rate this post

  Twee maanden geleden ben ik erachter gekomen dat ik borstkanker heb. De diagnose was totaal onverwacht, want borstkanker komt nauwelijks voor in mijn familie en bij een eerder onderzoek, kortgeleden nog, was er niks gevonden. Opeens kom je dan in een achtbaan van emoties en belevenissen terecht, met onderzoeken en behandelingen.

  Ik schrok er enorm van dat ik ook chemobehandelingen moest ondergaan, want ik hou erg van gezond leven en natuurlijke middelen, en chemotherapie valt daar natuurlijk niet onder. Toch koos ik hiervoor omdat het mijn beste kans op genezing is. Ik wist dat m’n haar ervan zou gaan uitvallen en dat is naar. Je haar is toch bepalend voor hoe je eruitziet en ik voel me er vrouwelijk door! Zonder haar zie je ook meteen dat je ziek bent…

  In het ziekenhuis had ik al informatie gekregen over haarwerken en Scheerder Intercoiffure, en nog vóór de eerste chemobehandeling ben ik voor het eerst naar Scheerder Intercoiffure gegaan, met mijn eigen haar dus. Ik hoefde niet zonodig een haarwerk dat lijkt op mijn eigen kapsel, maar wilde iets wat ik echt leuk vond staan. Het is een mooie kans om eens wat anders uit te proberen! Ik heb allerlei verschillende haarwerken gepast, en Audrey hielp me er fantastisch bij. Het zijn daar prettige mensen: ze geven warmte, rust en de salon is een fijne omgeving om dit proces in door te maken. Van mezelf heb ik bruin haar, maar ik zag daar een haarwerk met kort, blond haar en dacht:
  ‘Dat ziet er echt anders uit. Een beetje glamour-achtig.’
  Na een aantal haarwerken gepast te hebben, vond ook Audrey dat dit haarwerk het leukste stond, en dat is ‘m dan ook geworden.

  Toen ik het haarwerk net had, voelde het raar om ermee rond te lopen, want sommige mensen in mijn omgeving wisten niet dat ik ziek ben en gaven me complimenten over mijn nieuwe kapsel. Nou wil ik er weliswaar geen geheim van maken dat ik borstkanker heb, maar ik heb er niet altijd zin in om erover te vertellen, en dan zeg ik gewoon: ‘Mooi hè?!’

  Het is fijn dat er in een periode waarin je gezondheid en schoonheid aangetast lijken te worden, er lieve mensen voor je klaarstaan die je helpen om je weer mooi en
  vrouwelijk te laten voelen. Naast de medische hulp.

  Ik heb nu nog een half jaar aan chemotherapie te gaan en daarna wacht nog een operatie. Een hele onderneming bij elkaar… Deze periode van borstkanker is toch ook bijzonder: het leven krijgt een enorme intensiteit en er is liefde om me heen. Ik voel me nog steeds gelukkig, en het hebben van zulk mooi haar is voor mij ook het leven vieren dat ik nu heb. Nu ik een andere haarkleur heb, moet ik wél weer gaan shoppen voor bijpassende kleren!’

  – Deborah (52 jaar) uit Doetinchem

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply