Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
 • Verantwoord zonnen

  We zitten weer in de periode van veel zon en hoge temperaturen. Heerlijk buiten zitten of liggen… Allemaal prima, maar denk wel aan je huid! Want de zon geeft ons niet alleen allerlei voordelen, zoals de aanmaak van vitamine D, maar ook nadelen, waaronder huidschade, tot aan huidkanker toe.

  Huidkanker komt helaas steeds vaker voor in ons land, en geschat wordt dat in de komende jaren 1 op de 10 Nederlanders ermee te maken krijgt. Maar te veel in de zon zitten zorgt ook voor pigmentvlekken en rimpels. En wil je al bruin op je vakantiebestemming aankomen en van te voren onder de zonnebank? Realiseer je dan dat de zonnebank ook risico’s met zich meebrengt. Je moet dus niet te veel tijd doorbrengen in de zon, en je goed en regelmatig insmeren.

  Kies het juiste product
  Maar welke producten zijn goed voor jouw huid? Heb je wel eens op de verpakking gekeken van het product waar je je mee insmeert? Er staan waarschijnlijk allemaal termen en stoffen op waarvan je de werking niet kent. Want wat is het verschil tussen chemische of fysische filters? Kun je beter een olie of een crème gebruiken? En je hebt vast wel eens van de beschermingsfactor of de term ‘SPF’, de ‘sun ­protecting factor’, gehoord. Maar welke factor is geschikt voor jouw huid? Als je het antwoord wilt weten op al die vragen over jouw huid, kun je het beste een bezoekje ­brengen aan een huidtherapeut.

  De Praktijk voor huidtherapie Keuning maakt onder meer gebruik van de Forever Young BBL. Hierbij staat ‘BBL’ voor ‘BroadBand Light’. Met deze methode kan onder meer huidbeschadiging door de zon, zoals pigmentvlekken, aangepakt worden. Meer in het algemeen wordt met deze behandeling huidveroudering tegengegaan.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply