Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
4/4 - (1 stemmen)
 • Pak de regie terug!
  4/4 - (1 stemmen)

  We moeten tegenwoordig allerlei ballen in de lucht houden: werk, gezin, sociale contacten… Er wordt veel van je verwacht, en dat kan leiden tot gespannenheid. Nu is een beetje stress op zichzelf niet slecht. Het kan je bijvoorbeeld de scherpte geven om beter te presteren onder druk. Maar wanneer je voortdurend last hebt van stress, kun je klachten krijgen als hoofdpijn, maagklachten, slapeloosheid en piekeren, of erger nog: een burn-out. Dan is het tijd om weer grip te krijgen op jezelf en op je omgeving. Misschien mag ik je daarbij helpen.

  Sinds 2011 werk ik als integratief hypnotherapeut met mensen uit diverse branches, zoals politie, gemeente, rijksoverheid, UWV, retail, defensie en thuiswerkers. Door mijn kijk op de wereld en op menselijke gedragingen, vind ik tijdens de intake samen met jou de aanleiding en het eventuele doel in een bepaalde richting. We maken afspraken over de tijd, plaats en voorwaarden. Alles gebeurt in overeenstemming.

  Mijn specialismen zijn spanningsreductie, (dreigende) overbelasting, burn-outklachten, agressieregulatie, AD(H)D, assertiviteit en mentale weerbaarheid. Sinds 2002 geef ik ook trainingen aan groepen professionals over ‘het leren omgaan met jezelf’ tijdens dreigende overbelasting, agressie of geweld. Ik werk graag confronterend, barmhartig, doeltreffend en stap voor stap, met een gezond tempo.

  Hypnotherapie
  Bij de begeleiding kan ik gebruik maken van hypnose als therapeutische interventie. Hypnotherapie geeft je de mogelijkheid meer zicht te krijgen op het ontstaan van je gedragspatronen. Ook kun je toegang krijgen tot gevoelens die je, toen je jong was, hebt geblokkeerd. Dat was toen heel effectief, en heeft destijds misschien zelfs wel je leven gered, maar nu kan het hinderlijk zijn. Met hypnose kun je de wegen daarnaartoe weer toegankelijk maken. Zo ontstaan nieuwe patronen in denken, handelen en voelen,
  die je verder kunnen helpen. Je geschiedenis kunnen we niet veranderen, wel de beleving van je herinnering. Hypnose of trance is een bewustzijnsverandering: je laat
  de omgeving voor wat hij is en concentreert je op je binnen­wereld. Je hebt en houdt je zelfbeschikking tijdens de sessie. Je kunt het een beetje vergelijken met de momenten waarop je zó opgaat in een film of boek, dat je niet hoort dat een ander de kamer binnenkomt. Of dat je tijdens de autorit opeens tot de ontdekking komt ‘O, ben ik hier al…’.Met hypnotherapie benut jij dit mechanisme om in contact te komen met je onderbewuste. Zo worden afgesloten wegen weer toegankelijk gemaakt. Met het nieuwe inzicht dat je nu krijgt, kun je diep ingesleten patronen een andere wending geven. Dat heeft weer een positief effect op het gedrag waar je steeds vaker tegenaan liep.

  Ik heb een praktijkruimte aan huis voor therapie, begeleiding en vorming. In diverse andere steden heb ik ook werklocaties tot mijn beschikking.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply