Jouw regio: ,
Wijzig regio
Jouw regio: nog niet opgegeven
Wijzig regio
Rate this post
 • Met nieuwe energie doorgaan
  Rate this post

  Heb je last van stress, depressiviteit, spanningen, gejaagdheid of ­slapeloosheid, of voel je je gewoon niet happy? Het is dan goed mogelijk dat je neurotransmitters van slag zijn. Het leven doet zich dan voor jouw gevoel voor als een soort flipperkast, waar je alleen maar heel erg moe van wordt.

  ‘Bij Het Element kunnen we goed ­bekijken of de schakelstofjes in orde zijn aan de hand van een ­specifieke vragenlijst, naast de diagnostiek volgens de Chinese filosofie: de pols- en tongdiagnose. Je lichaam en geest werken niet los van elkaar. Het één beïnvloedt hoe dan ook het ander. Veel van de klachten waarmee mensen bij ons komen, gaan niet over de klacht zelf, maar over iets wat daarin verborgen ligt. De klacht is slechts een symptoom. ­Wanneer we lichamelijke klachten maar lang genoeg onderdrukken met onze geest, of andersom, zullen de klachten eerder toenemen.’

  Zelf kun je wel iets doen om ervoor te zorgen dat je je wat beter gaat voelen, door bijvoorbeeld te gaan hardlopen of te wandelen. Dit helpt bij het verbinden tussen linker- en rechterhersenhelft, brengt meer zuurstof in je bloed en zorgt voor de aanmaak van endorfine. Onbedaarlijk lachen doet hetzelfde. De stress neemt af en pijn wordt op een natuurlijke manier verdoofd. Maar soms is er een periode waarin sporten of lachen wat moeilijker gaat. Gelukkig zijn er nog andere manieren om endorfine aan te maken, één daarvan is… acupunctuur! Endorfine wordt aangemaakt in de hersenen en het stofje fungeert als neurotransmitter. Neurotransmitters, de zogenaamde ‘schakelstofjes’, zijn belangrijk om andere hormonen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem goed te laten samenwerken. Bekende schakelstofjes zijn bijvoorbeeld serotonine, endorfine, dopamine, GABA, oxytocine, adrenaline en cortisol.

  Leave a reply →

Reageer op dit artikel

Cancel reply